Kimberly vertelt over de bijzondere band met haar oma.Vlak voor de dood van haar oma heeft Kimberley een droom over haar oma. Ook haar oma droomde over haar, nog voor ze was geboren…

Mijn moeder was op bezoek bij mijn oma. Oma zei: ‘Moet je horen wat ik heb gedroomd. Ik droomde dat er een baby verstopt was in een schoenendoos.’ Mijn oma werkte in een schoenenwinkel. Zij had de baby gevonden en zorgde er voor. Mijn moeder vertelde haar toen dat ze zwanger was. Eigenlijk had ik al een band met mijn oma voordat ik was geboren. Oma was altijd als een moeder voor me, mijn eigen moeder zag ik meer als een vriendin. Ik was veel bij oma en hield veel van haar.

Voordat oma overleed, droomde ik dat ik samen met haar op een regenboog liep, hand in hand. De regenboog had prachtige kleuren, kleuren die in het echt niet bestaan. Halverwege de regenboog moest oma doorlopen en ik bleef staan. Ik weet nog hoe ik zag dat ze van me weg liep. 

De dag na die droom was oma zo ziek, dat we naar het ziekenhuis moesten om afscheid te nemen. Mijn moeder zei: ‘Kim, je moet haar die droom vertellen.’ Ik vertelde haar die droom en ze knikte. Ongeveer twee maanden later, vonden we een briefje in haar tas. Op dat briefje stond: kijk naar de regenboog, zo mooi, zo hoog.

Ik heb oma pas weer gezien in een droom. Ik voelde me rot en was depressief omdat ik het niet naar mijn zin heb op school. In mijn droom hield oma me vast en troostte me.

Ik ga nu binnenkort stage doen in een modewinkel. Mijn oma was ook 16 toen ze ging werken. Het lijkt wel of alles zich herhaalt: ik nu dingen doe, die zij heeft gedaan. Mijn moeder zegt ook dat ik op mijn oma lijk. Soms als ik op straat loop, ruik ik haar lucht nog, een bepaald soort parfum. Mijn moeder heeft de borstel van oma bewaard en soms ruik ik de lucht van haar haar. Ik vind het fijn dat ik die geur ruik.

Als ik me verdrietig voel, ga ik dansen. Ik luisterde laatst toen ik me verdrietig voelde naar muziek via de computer. Ik had een paar nummers aangeklikt. Maar opeens slaat het computerscherm op hol en hoor ik een liedje dat ik niet had aangeklikt van Rob de Nijs…Ik denk dat het met mijn oma te maken heeft.  

De band met mijn oma zal er altijd blijven.

Ik mis haar: ze is er niet en ze is er altijd.