Voorlichting

Rouw en verlies in Verschillende Culturen
 
Bij Youssef is het afscheid van zijn oma heel anders dan bij Kiyana die naar Curacao is gevlogen voor het afscheid van haar vader. Moos heeft nooit afscheid kunnen nemen van zijn moeder omdat zijn ouders zijn gescheiden en hij bij zijn vader in Nederland woont. 

We leven in een multi-culturele samenleving waarin we worden geconfronteerd met rouw en verlies in verschillende culturen. De vraag naar voorlichting, ondersteuning en deskundigheidsbevordering neemt toe. Scholen, instellingen en organisaties hebben vragen en behoefte aan informatie en tips. Wat wordt in verschillende culturen/religies verstaan onder steun en troost? Hoe kun je op directe-en indirecte wijze het thema rouw en verlies ter sprake brengen? En... hoe denken kinderen en jongeren uit verschillende culturen zelf over de dood? Een greep uit de vele vragen van scholen, maar ook van instellingen en organisaties die te maken hebben met rouw en verlies. 

Wat doet het project Rouw en Verlies in Verschillende Culturen?
Het project Rouw en Verlies in Verschillende Culturen is een project van De Jutters, centrum voor jeugd GGZ Haaglanden. We onderhouden de website www.troostvoortranen.nl., een interactieve site voor jongeren uit verschillende culturen over rouw en verlies. Daarnaast geven we voorlichting, workshops en ondersteuning op het gebied van rouw en verlies en diversiteit aan instellingen en organisaties, scholen, ouders en jongeren. Dat doen we met een poole van deskundigen, waaronder ook jongeren uit verschillende culturen. Ook worden er materialen ontwikkeld (boeken en filmpjes) die gebruikt kunnen worden bij voorlichtingsactiviteiten en workshops.

Voorlichting         
Bij het geven van voorlichting over rouw en verlies in verschillende culturen staat de site www.troostvoortranen.nl centraal. Jongeren met verlieservaringen die deel uitmaken van de jongerenredactie willen u graag samen met de projectcoördinator meer vertellen over de site en ingaan op de vragen die u heeft over de site en het project. Ook kunnen zij u meer vertellen over hun eigen verlieservaringen en over de betekenis van de site bij het omgaan met hun verlies. Zij kunnen voor jongeren met verlieservaringen een voorbeeldfunctie vervullen.         
Voor wie: instellingen en organisaties die te maken hebben met rouw en verlies in alle leeftijdscategorieön, scholen, ouders en jongeren. 

Meer informatie?
Wilt u meer weten over onze site, de workshops en ondersteuning? Neem dan contact op met Ineke Wienese, tel.: 030-2732823 of via de redactie: info@troostvoortranen.nl.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten