Culturele verschillen

Culturen zijn van invloed op opvattingen over leven en dood, de manier waarop verlies wordt geuit, het geloof in tekens en dromen, bijgeloof en bescherming, de manier van afscheid nemen, van communiceren en van het geven van steun en troost. Ook rouwrituelen zijn cultuurgebonden. Wereldwijd zijn er verschillen en verandert er veel. 

In Afrikaanse landen worden christelijke uitvaarten bijvoorbeeld vaak vermengd met plaatselijke rituelen en liederen. In de verhalen, artikelen en video's hieronder kun je meer lezen/ zien over culturele verschillen. Over bijvoorbeeld uitvaarten en rouwrituelen bij de Marrons in Suriname en bij de Arubanen en Antillianen. De rol van migratie naar Nederland. En de beleving van rouw en verlies van jongeren en ouderen in Nederland en in het land van herkomst. 

Ook in de Ervaringsverhalen kun je hier meer over lezen. Onder Bijzondere Items kun je meer te weten komen over Dromen en Tekens en Bijgeloof en Bescherming en onder de Button voor ouders, kun je tips lezen van jongeren voor ouders. Deze tips hebben te maken met verschil in opvatting, beleving en tradities tussen culturen en generaties.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten