4. Verliesverhalen

In dit hoofdstuk zijn een paar verhalen van jongeren opgenomen over hun verlies. Ze vertellen wie er is overleden, hoe ze denken over de dood en daarna, hoe ze zich voelden bij het verlies, wat hen steun en troost heeft gegeven, wat de invloed is van hun cultuur en welke rituelen voor hen belangrijk waren. Ze vertellen hun hele verhaal en geven ook aan wat ouders, familie en school kunnen doen om te steunen bij verlies.


Nu jij
Ook jij kunt je eigen verliesverhaal vertellen en aangeven hoe anderen je zouden kunnen steunen of gesteund hebben bij verlies. Als je dat moeilijk vindt kan je misschien iemand om steun vragen. Het vertellen van je verhaal maakt dat je woorden kunt geven aan je verdriet en dat met anderen kunt delen. Daardoor begrijpen anderen ook wat er in je omgaat.


Hoe je dat kunt doen? 
Als eerste moet je hiervoor ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt dan kun je dat hier aanmaken. 
Kijk dan in het menu bij Jouw Inbreng of Voeg zelf iets toe. Kies daar een Verhaal, Gedicht, Video (van YouTube) of Fotoalbum. Geef een titel en zet bij de Omschrijving je (schuil)naam, je leeftijd, land van herkomst van je ouders en je geloof/religie. Daaronder kun je een vorm vinden hoe jij je verhaal wilt vertellen. Dit kan een Gedicht zijn of je kunt in je eigen woorden vertellen wat er in je leven is gebeurd en welke gevoelens je daarbij had en misschien nog steeds hebt.Tenslotte kun je een mooie foto toevoegen.
Belangrijk: vul bij het Kenmerk in: Hoofdstuk 4
Vul als laatste, als je wilt, één van de Opties in (anoniem blijven bijvoorbeeld).

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten