Verwerken: wees voorzichtig

Wees voorzichtig:

  • Als je de neiging hebt of krijgt om drugs en/of teveel alcohol te gaan gebruiken. Het is bekend dat deze middelen het gevoel verdoven. Het helpt misschien even om je pijn te vergeten, maar daarna komt deze juist erger terug. 
  • Als je je gevoelens gaat afreageren door bijvoorbeeld roekeloos auto te gaan rijden of te spijbelen van school. Of als je andere mensen pijn doet door jouw boosheid, alleen omdat je zelf pijn hebt. 
  • Als je de neiging hebt roekeloos met seks te experimenteren terwijl je eigenlijk alleen maar dicht bij een ander persoon wilt zijn. Het is heel normaal en logisch dat je behoefte hebt aan iemand dichtbij als je je rot voelt, maar kijk uit dat je deze behoefte niet verwart met seks. 
  • Als je merkt dat je je gevoelens verstopt en deze aan niemand wilt of kunt laten zien. Je kunt dan een gevoel krijgen dat je verdrinkt in je pijn en verdriet en in alles wat er in je omgaat. Zoek een vertrouwd persoon en praat over hoe jij je voelt. 
  • Als je het gevoel hebt dat je sombere gevoelens niet over gaan en erger worden. Somberheid, lusteloosheid en de gedachte dat je zelf ook niet meer verder wilt, komen veelvuldig voor bij rouwenden, deze gevoelens nemen na verloop van tijd af. Als ze blijven voortduren zoek dan een vertrouwd persoon en vertel hoe je je voelt. Contact met lotgenoten kan ook heel helpend zijn. 

Zorg goed voor jezelf!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten