Doel

Het doel van de website is jongeren de mogelijkheid te bieden verhalen, gedichten en muziek te plaatsen en te delen met anderen. Daarnaast biedt de website informatie over religies en culturen en rouw en verlies.

Het geven van woorden aan verdriet kan helend zijn en maken dat je meer grip krijgt op de chaos van emoties en gedachten. Reacties van anderen kunnen steunend en helpend zijn en een positieve invloed hebben op het omgaan met verlies en rouw. Dat geldt ook voor de informatie over religies en culturen en rouw en verlies. Rouw om verlies is universeel wanneer je aan iemand bent gehecht. Maar het omgaan met verlies wordt bepaald door wie je bent en daar speelt ook je achtergrond (cultuur en religie) een rol bij.

De site biedt ook informatie voor ouders/familie, scholen en hulpverleners over rouw en verlies in verschillende culturen. Onder 'Scholen' is een Werkboek geplaatst dat aansluit bij het boek: Kun je internetten in de hemel? Hoe kinderen en jongeren uit verschillende culturen denken over leven en dood. Op het Forum kunnen ervaringen worden gedeeld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid zich in te schrijven voor voorlichtingsactiviteiten en workshops. Vragen kunnen via de webmail worden voorgelegd aan een pannel van deskundigen. Materialen die zijn ontwikkeld zoals de boeken: 'Troost voor Tranen' en 'Kun je Internetten in de hemel? Hoe kinderen en jongeren uit verschillende culturen denken over leven en dood,' zijn ook via de webmail te bestellen.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten