Dankbaar.

14-4-2016

Afgelopen donderdag heb ik samen met mijn schoonzusje een maaltijd gekookt voor 40 mensen. Dit zijn mensen die heel erg eenzaam zijn en een beetje aansluiting zoeken, mensen die geen geld hebben om eten te kopen of mensen die zelfs dakloos zijn. Één van deze daklozen vroeg mij waarom ik me om hen bekommerde. Hij wilde weten waarom ik dit voor hen deed, terwijl de meeste mensen niet naar ze omkijken.

Ik hoorde mezelf antwoorden: "Omdat mijn moeder dit ook deed toen zij nog leefde, en omdat iedereen een beetje geluk verdient." Maar wie heeft er eigenlijk meer geluk? Hij, die een keer een warme maaltijd krijgt? Of ik, dat ik de mogelijkheden heb om zoiets voor een ander te doen?

Ik ben gezegend met een dak boven mijn hoofd en een liefdevolle familie. Verlies heb ik gekend toen mijn moeder en mijn tante overleden, maar eigenlijk heb ik verder een hele fijne jeugd gehad en ben ik heel beschermd opgegroeid. Hoe anders is dat voor deze man tegenover mij, die zijn familie en land achterliet om hier een beter bestaan op te bouwen en nu onder een brug slaapt.

Weer een andere man kwam even een praatje maken. Deze man liep al weken in dezelfde kleding en had zichzelf minstens net zo lang niet kunnen wassen, maar toch was hij heel vrolijk en opgewekt. Hij legde uitgebreid uit wat de naam van mijn schoonzusje in het Arabisch betekent. En hij had zo lekker gegeten zei hij, dat hij het gevoel had in een drie sterren restaurant te zitten.

Opeens voelde ik me zo klein. Ik heb alles wat ik wil en toch kan ik wel eens het gevoel hebben dat ik iets mis. Deze mensen hebben soms alleen de kleren die ze dragen en voelen zich alsnog de koning te rijk. Ze overlaadden me met dankbaarheid, terwijl ik eigenlijk degene moet zijn die dankbaar is. Ik ben gezond, ik weet elke dag dat ik een huis heb om naar terug te komen. En ik ben vooral dankbaar dat ik de eer mocht hebben om één avond iets voor deze mooie mensen te kunnen doen.

Waar zijn jullie dankbaar voor?

Door: shrn

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Supergoed initiatief. Ja, je merkt hoe veel de ander jou geeft, als jij wat aan de ander geeft. Dat gevoel van dankbaarheid had ik ook toen ik in India reisde. Degenen die zelf nauwelijks te eten hadden, deelden hun eten met mij.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten