Don kan praten met de doden

Op verzoek van een groot aantal bezoekers plaats de redactie weer het verhaal over Don.

Don is paranormaal begaafd. Don is zeventien jaar en via een kennis heb ik over hem gehoord. Uit de verhalen van de moeder van Don blijkt dat Don mensen heeft kunnen helpen door de angst voor de dood weg te nemen. Hij kan praten met de doden, pijnen weghalen en exceem genezen zoals bij mijn kennis. Ook kan hij namen noemen van overledenen die degene opwacht die overlijdt. Het is een jongen met een bijzondere gave die anderen kan helpen en wil helpen.
Ik heb bij mij thuis een afspraak met Don en zijn moeder voor een interview met Don


Ik zie hier een kind rennen, hij loopt in rondjes

Als Don binnenkomt met zijn moeder is het eerste wat hij zegt: “Heeft hier een man gewoond die met zijn been trok?” In eerste instantie, denk ik ‘nee’. Maar dan bedenk ik dat het mogelijk mijn man is die hij ziet. Hij zegt nog een paar dingen die ik niet kan plaatsen, maar dan zegt hij iets waar mijn hart van overslaat. “Ik zie hier een kind rennen. Hij rent maar en loopt in rondjes.” Ik zie nu mijn zoontje voor me die gestorven is toen hij vier jaar was. Het grote verdriet in mijn leven. Dit kon hij niet weten. Eigenlijk niemand die dat wist. We gaan in de keuken zitten om het interview te doen. Ik merk dat het moeizaam gaat en dat hij ook niet precies weet wat ik nu met het interview wil. Don kan als hij zich concentreert op een foto van een overledene in contact komen met de doden. Omdat het interview niet echt loopt, bedenk ik me dat het misschien goed is zelf te weten hoe het voelt. In een flits besluit ik de foto van mijn overleden broer die in hetzelfde huis woonde te laten zien. Samen gaan we naar de huiskamer. Zijn moeder blijft in de keuken zitten. Ik pak de foto van mijn broer en hij gaat ermee in zijn stoel zitten bij het raam. Hij vraagt nog: “Was dit de stoel waar hij altijd zat?” ‘Ja’, dus.

Hij heeft pijn. Pijn in zijn handen

Don doet zijn ogen dicht en concentreert zich op de foto. Dan zegt hij: “Was er iets met zijn vingers?” ‘Nee’, niet dat ik weet. En: “Is hij aan een hersenbloeding gestorven?” ‘Nee’, ook niet. Dan zegt hij, en daarin herken ik helemaal mijn broer: “Zeg haar maar dat ik met rust gelaten wil worden. Ze heeft meer verdriet om mij dan om haar kind. Laat haar hem helpen.”
Ik pak een foto van mijn kind. Don blijft op dezelfde stoel zitten en concentreert zich met gesloten ogen op de foto. Weer kloppen een aantal feitelijke dingen niet, maar andere dingen kloppen wel. Don: “Hij is zo druk, hij trekt aan me.” Don loopt ondertussen alle hoeken van de kamers in. En zegt: “Hij heeft pijn. Pijn in zijn handen. Het is alsof het linkerdeel van zijn lichaam er niet is.” Don laat me zijn linkerhand zien. Zijn hand is zwart geworden. Het enige wat ik me kan bedenken is dat hij de pijn heeft overgenomen. Don: “Hij laat me zien, waar hij zelf altijd speelde en hij zegt tegen me: “Als mijn moeder verdrietig is, sta ik altijd hier in het zonlicht en kijk naar haar.” Don wijst naar de drempel van de serre naar de huiskamer. “Hij zegt ook dat ik zijn zus moet helpen. Dat ze last heeft van haar arm.” Als ik vraag wie er bij mijn kind zijn, vertelt Don dat er mensen bij hem zijn die sterk zijn en hem beschermen. Op het laatst zegt mijn kind nog tegen Don: “Waarom heeft mijn moeder mij geen geurtje opgedaan, toen ik ben overleden?” Tsja, wat ik hier mee moet, weet ik even niet. Don raakt uitgeput van alle energie die het hem kost. Hij stopt er mee en wrijft de foto nog even schoon.
Later vertelt zijn moeder dat hij op de terugweg in de auto alleen maar heeft geslapen.

Bespiegelingen

Ik vind het erg te horen dat mijn kind nog pijn heeft.Volgens mij heb je na de dood geen pijn meer. Ik heb Don gevraagd of ik wat aan die pijn kon doen. Maar Don zegt dat dat niet kan. Hij vertelt dat ook mijn kind rust nodig heeft en dan zal herstellen. Tijd speelt geen rol aan de andere kant. Die pijn klopt. In zijn jonge leven heeft hij veel pijn gehad, vooral na epileptische aanvallen en moest ik hem vaak in ziekenhuizen achterlaten voor onderzoeken. Het klopt dat de linkerkant van zijn lichaam niet goed functioneerde. Beelden komen weer naar boven. Hij was vier jaar toen hij overleed. Er was nauwelijks tijd om te rouwen. Ik ben doorgegaan. Het praten over hem was altijd moeilijk. Het geeft me troost te weten dat mijn kind me probeert te troosten als ik verdrietig ben en dat hij dan in het zonlicht staat. Hij is dus nog heel dicht bij mij. Het raakt me.
Wat moet ik ermee? Wat ik weet is dat mijn broer rust wil en me dichter naar mijn kind wil brengen. Maar, wil ik dat wel: oude wonden openhalen. Toch zet ik die avond zijn foto in het midden van de schoorsteenmantel en doe een kaars aan. Ik zet de foto van mijn zus naast hem, die hem zo in de gaten kan houden. En, ik zet bij een andere foto van hem een geurtje. Ik praat weer even met hem. Ik ga ook voor de foto zitten van mijn broer en spreek hem toe. Zeg hem dat het van mijn kind al zo lang geleden is en van hem nog maar net. Zeg hem ook dat ik hem met rust zal laten, dat ik hem mis en altijd van hem zal blijven houden. Het geeft me rust.
De dagen daarop noem ik de naam van mijn kind als ik binnenkom of de deur uit ga en zeg hem ‘dag’. Ik kijk ook wat meer naar zijn foto, die voorlopig blijft staan op de plek waar ik hem nu heb neergezet. In het midden.

Toch wat tips:

-Als je zoiets laat doen, moet je sterk zijn en zorgen dat er mensen om je heen zijn die je kunnen opvangen en bij wie je je verhaal kwijt kunt. Het kan je behoorlijk in de war brengen. Dat is een kant. De andere kant is dat het een troost kan zijn te weten wat de ander wil of wat de ander (of jijzelf) nog nodig heeft. Ik heb er met vriendinnen en familie over gepraat. Ik heb nog wel een paar vragen. Die wil ik voorleggen aan deskundigen van het Parapsychologisch Instituut in Utrecht. Het verhaal is nog niet af.
- Als je zoiets doet zoals Don, moet je ook sterk zijn en zorgen dat er mensen om je heen zijn die je ondersteunen. Er komt heel wat op je af. Dat is nog iets wat ik wil kortsluiten met moeder en Don. Een vangnet waar ze ook zelf terecht kunnen met hun ervaringen en vragen. Maar misschien is dat er al lang. Het verhaal is nog niet af.

Als jullie vragen hebben over wat je hebt gelezen of het van alles bij je oproept... stel je vragen en geef je reacties..

Door: de redactie

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
anoniem

Meld misbruik!
Heel bijzonder... er is meer dan we kunnen zien. Snap dat het veel oproept en dat je sterk moet staan om dat te doen en een goede opvang moet hebben.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten