Uitgaanstip | King Kong in gebarentaal

UNIEKE BELEVENIS! TIJDENS DE KINDERBOEKENMARKT OP ZONDAG 18 OKTOBER: TWEE VERTONINGEN VAN DE FILM KING KONG IN GEBARENTAAL (11.30 & 13.00 UUR). EEN GEWELDIGE VERTELLING OVER KING KONG VOOR DOOF ÉN HOREND PUBLIEK.

King Kong: het boek en de film
In 1932 verscheen het verhaal van King Kong van Edgar Wallace en Merian C. Cooper. Het sloeg in als een bom. Al een jaar later kwam de beroemde film King Kong uit, die miljoenen bezoekers trok en uitgroeide tot een filmklassieker. Bijzonder waren de special effects die toegepast waren om de reusachtige mensaap met het meisje in zijn klauwen het Empire State Building te laten beklimmen.

Met de originele zwartwit filmbeelden als uitgangspunt heeft Anthony Browne in 1994 een rijk geïllustreerde bewerking van King Kong uitgebracht. De illustraties vormen de basis voor de film waarin vertaler Tony Bloem een literaire vertaling in gebarentaal laat zien, terwijl acteur Marc Krone het verhaal vertelt in het Nederlands. De film is dus voor doof én horend publiek! Een unieke vertoning van King Kong in gebarentaal in de filmzaal van Theater Dakota op zondag 18 oktober (11.30 en 13.00 uur).

Film: King Kong in gebarentaal in de filmzaal van Dakota
zondag 18 oktober, 11.30 & 13.00 uur
prijs: €6

Kaarten:
via 070 326 5509, kassa@theaterdakota.nl en via de kassa van Theater en Filmhuis Dakota (Zuidlarenstraat 57).


Meer info: www.theaterdakota.nl

Door: margarita_b

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Was gisteren dus, mooi initiatief!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten