Over Vreugde en Verdriet.

By Khalil Gibran.

En een vrouw vroeg hem: "Spreek tot ons over vreugde en verdriet."
En hij antwoordde:

"Jouw vreugde is jouw verdriet zonder masker. En dezelfde bron van waaruit jouw gelach opklinkt, werd vaak gevuld met tranen. En hoe zou het ook anders kunnen zijn?

Hoe dieper verdriet zich in jouw wezen een weg baant, hoe meer vreugde het ook kan bevatten. Is de kop die jouw wijn bevat niet dezelfde die in de oven van de pottenbakker gebakken werd? En is niet de luit die jouw geest troost, hetzelfde hout dat met messen hol werd gemaakt?

Als je vreugdevol bent, kijk dan diep in je hart, en je zult merken dat alleen dat wat je ook verdriet gaf, je nu vreugde geeft. Als je vol verdriet naar binnen kijkt in je hart, zul je zien dat in werkelijkheid je huilt voor dat wat eens je vreugde was.

Sommigen van jullie zullen zeggen: "Vreugde is groter dan verdriet," en anderen zeggen: "Nee, verdriet is groter." Maar ik zeg je: ze zijn onafscheidelijk. Samen komen ze en als je samen met één van hen bent, onthoud dan dat de andere op je bed slaapt.

Je bent werkelijk een weegschaal die heen en weer gaat tussen je verdriet en je vreugde. Alleen als je leeg bent en stil, dan ben je in balans."

Door: shrn

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Ja, we kunnen er niet onderuit! De twee zijden van dezelfde medaille, erg mooi verwoord, dank!
heel mooi... ben weg van zijn gedichten en wijsheden. Houd ook erg van Yunus Emre en zijn gedichten. Vond ik op jullie site. Prachtig.
anoniem

Meld misbruik!
Heel mooi, om over na te denken. Ja, ze zijn onafscheidelijk. Ying en Yang. Dank voor het plaatsen

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten