Een ontmoeting

Soms als je vertelt over een verlies in je leven, vertelt de ander ook en ontstaat er plotseling een verbinding

Ik vertelde over mijn kind die haar vader had verloren en hem nauwelijks had gekend.
Soms heb ik dat. Dan begin ik daar over terwijl ik dat helemaal niet van plan was en dat ook zelden zomaar doe. Ik vertelde dat ze vroeger heel vaak aan me vroeg: op wie lijk ik nou? Wat heb ik nou van jou en wat heb ik nu van papa?

Zij vertelde dat haar vader was overleden toen ze 13 jaar was. Ze had een goede band met hem. Zelf was ze inmiddels getrouwd en had twee kleine kinderen.
Maar.... als haar kinderen 'opa' zeiden tegen haar stiefvader voelde ze de pijn. Hij was hun opa niet. Dat was haar vader. Met haar moeder had ze van jongs af aan geen goede band.

Haar vader was 40 jaar toen hij stierf. Zij was nu 37. 40 jaar vertelde ze was een magisch getal. De leeftijd dat haar vader stierf. Zou zij dat halen en hem voorbij gaan in jaren? Hoe zou dat voelen?
Toen ze hoorde dat Joost Zwagerman een eind aan zijn leven had gemaakt, was het eerste dat ze dacht: 'Oh, hij heeft 17 jaar langer geleefd dan mijn vader'. Dat heeft ze wel meer zegt ze als ze dit soort dingen hoort.

Wie had dat gedacht toen ik haar vroeg voor me uit te zoeken hoe het met mijn reisverzekering zat. Op onze reis in het leven ontmoeten we elkaar even, waren er opeens zomaar raakpunten.
Daar hoef je niet voor weg te gaan. Die zijn er soms, zomaar.

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wil je de eerste zijn die reageert op dit item ? Klik op Reageer!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten