Welke mensen zijn in jouw leven belangrijk geweest en waarom?

Af en toe sta ik stil bij mensen die in mijn leven op belangrijke momenten een grote rol hebben gespeeld en me de weg weer hebben gewezen

Vaak heb ik het met vakanties als ik in een warm land ben en op het strand aan het zonnen ben.
Geleidelijk aan doezel ik weg, hoor in de verte de golven en laat me in gedachten terug drijven naar momenten van vroeger.
Vaak beland ik dan bij mensen die er op moeilijke momenten in mijn leven waren.

Een daarvan is de moeder van mijn beste vriendin. Ze leeft niet meer, maar was als een tweede moeder voor me. Met haar kon ik praten over alles wat me bezighield, ook over spirituele dingen. Dat kon ik niet met mijn eigen moeder. Ik zie haar nog altijd zitten aan de eettafel, met haar kopje koffie waar de melkvellen op dreven. Ze had vroeger als verpleegkundige gewerkt in een psychiatrisch ziekenhuis en had zelf een zwaar leven gehad. Haar oudste zoon kreeg op jonge leeftijd een hersenvliesontsteking en werd nooit meer het vrolijke, sociale kind dat het daarvoor was. Ze had humor, was een wijze vrouw. Ik denk met veel liefde en warmte aan haar terug. Ze accepteerde me zoals ik was en gaf me vertrouwen en liefde. Iets wat ik in die tijd heel hard nodig had.

Ook stoppen mijn gedachten vaak bij een docent op school. Ik had het in die tijd moeilijk, dreigde van school te worden getrapt, maar hij luisterde naar me, zei dat ik het kon en motiveerde me door te gaan.

Het zijn mensen die je op belangrijke momenten in je leven tegenkomt, die je zien en vertrouwen geven. Voor mij zijn ze echt voorbeeldfiguren geweest.
Hun mildheid, tolerantie en wijsheid en vooral ook hun liefde en erkenning voor wie ik was, vergeet ik nooit.

Vertrouwen geven en liefde, maken dat je weer in jezelf gaat geloven, je je eigen weg kunt kiezen en het beste in je naar bovenkomt.

Ik ben hen er eeuwig dankbaar voor.

Dat maakt dat je zoals Harry Jekkers, in het liedje dat ik net op de site hoorde, kan zeggen

Ik hou van mij

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
anoniem

Meld misbruik!
De Bijbel: Heb uw naaste lief gelijk uzelf. Dat laatste wordt nog wel eens vergeten helaas!
Wat mooi dat je schrijft n.a.v. het lied van Harrie Jekkers. Natuurlijk wil van jezelf houden niet zeggen dat je anderen niet nodig hebt. Maar van jezelf houden is volgens mij jezelf trouw blijven en met een open, milde blik naar jezelf (durven) kijken. Meestal oordelen wij het hardst over onszelf! Als je zacht naar jezelf kunt zijn en jezelf kunt vergeven, pas dan kun je dat ook naar een ander!
anoniem

Meld misbruik!
mijn oma was heel belangrijk voor me en mijn mentor van school toen zij overleed. Ik zal ze nooit vergeten!!!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten