Rouwen is ook loslaten van kinderen

Een moeder mailt de redactie. We mogen haar verhaal anoniem op de site zetten en om reacties vragen

Ze komt uit Suriname en is met een Hollander getrouwd geweest. Ze stond alleen voor de opvoeding van haar drie dochters. En nu gaat het ook met hen mis.

Haar oudste dochter is getrouwd met een Jehova getuige en haar dochter is bekeerd. Op een verjaardag van haar dochter bracht ze cadeautjes mee, maar op verjaardagen mogen Jehova's getuigen geen cadeaus krijgen. En ze wist dat niet. Ze zat daar maar en telkens kwamen er mensen in en uit lopen en voelde zij zich nog meer verloren.
Haar middelste dochter heeft een relatie met een man die 15 jaar ouder is. Ze is niet met hem getrouwd. De man heeft hiervoor vier relaties gehad en probeert ook haar te versieren. Vanuit haar cultuur en geloof moet je trouwen en niet samenwonen en daarnaast is het ongehoord dat hij ook haar versierd met mooie woorden.
En als klap op de vuurpijl vertelt haar jongste dochter dat ze lesbisch is.

Ze geeft aan dat ze al die jaren over zich heen heeft laten lopen en eigenlijk heel onzeker is. Haar kinderen gaan hun eigen gang en ook al praat ze met hen en legt ze uit dat ze het met keuzes van haar kinderen niet eens is, het helpt niet.
Wat kan ik/ moet ik doen, vraagt ze?

Ze zou graag ook van jongeren tips willen horen en hoopt op wat steun.

Door: de redactie

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
anoniem

Meld misbruik!
Oja, en ik denk ook dat het een goed idee is om een professional te benaderen die de moeder kan begeleiden. Iemand die er neutraal in staat.
anoniem

Meld misbruik!
deel 6. In het leven kan er van alles misgaan. Het is niet altijd mogelijk om die dingen te voorkomen. Natuurlijk moet je op je hoede zijn. Maar vaak ook lopen dingen wel goed af. En aangezien ik ook Surinaamse roots heb en ik weet hoe de gemeenschap kan zijn, wil ik zeker ook het volgende zeggen. Trek je niets aan van wat buitenstaanders van de situatie vinden of zullen denken. Zolang moeder weet wat haar en haar gezin gelukkig maakt. Dat staat voorop. Dit is wat ik ervan denk.
anoniem

Meld misbruik!
Deel 4. De laatste dochter is lesbisch. Dat is geen keus, dat is gewoon zo. Misschien had moeder een ander toekomst in gedachte voor de dochters, met al haar goede bedoelingen. Maar ik denk dat moeder ook moet inzien dat haar dochters gelukkig(er) zijn op een andere manier van leven. En ondanks dat de drie dochters zich in een andere 'wereld' begeven, is het belangrijk dat contact en communicatie goed blijven. Moeder heeft wat te leren over die drie werelden, maar ook zeker andersom. Natuurlijk kan je nooit altijd met elkaar op 1 lijn zitten, maar er zullen altijd verschillen tussen mensen bestaan.
anoniem

Meld misbruik!
deel 4. Beter heeft hij 4 relaties gehad dan dat hij hier en daar scharrelt. Dat betekent dat hij wel serieus is. Als moeder kan je denk ik het beste de situatie accepteren, maar het is zeker ook wel goed om duidelijk te zijn en de boel in de gaten te houden. Mocht het niet goed gaan in de relatie, dan is het ook maar beter dat de dochter terug kan vallen op de moeder. Als moeder kan je de relatie maar beter niet verbieden denk ik. Zo zullen er alleen maar ruzie en afstand ontstaan. Maar 15 jaar verschil of niet, meerdere relaties of niet. Je kan nooit van te voren weten wat iemand zijn intenties zijn of dat een relatie goed zal lopen.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten