Niemand kan ons helpen

Mijn ouders zijn gescheiden. Mijn moeder kreeg kanker. Mijn vader was er nooit voor ons. Hij betaalt geen geld meer aan mijn moeder. En als mijn moeder komt te overlijden zouden we bij m'n tante wonen maar die kreeg een hersentumor.

Ik ben K en ben 13 jaar. Ik noem mijn naam liever niet. Maar wil toch graag mijn verhaal kwijt. Mijn ouders zijn in mei 2011 gescheiden in juli 2011 woonden we in ons nieuwe huis. In september 2011 kregen we te horen dat mijn moeder longkanker heeft en niet te genezen is. Nadat we te horen kregen dat mama maar 2 maanden te leven had, hebben ze besloten dat mama chemokuren kreeg. Daar reageerde ze goed op. En ik ben blij dat ze er nu gelukkig nog is. Maar de spullen van mijn moeder die nog bij mijn vader lagen, kregen we niet meer. Hij zei dat het te lang heeft geduurd en dat hij de helft al had weggegooid. Jullie moeten weten dat hij al een andere vriendin had en hij eigenlijk nooit voor ons thuis was, maar vaker voor zijn werk in het buitenland of op het voetbalveld of in de kroeg. Dus hebben we nooit een goede band gehad. En nu ging het nog moeilijker dan het al was: we moesten zijn vriendin maar accepteren of anders wegblijven. We konden gelukkig heel goed met de zus van mama praten en hebben dat ook vaak gedaan. Als mama naar het ziekenhuis moest konden we daar terecht tot zij in oktober 2012 een neuspoliep moest weg laten halen. Mama heeft haar naar het ziekenhuis gebracht en de volgende dag weer opgehaald. In de middag merkten we dat het niet goed ging met tante Annelies. Ze herkende ons niet meer en dan wel weer even. We hebben de ambulance gebeld en ze hebben haar opgehaald. 5 Uur later wisten we dat ze een hersentumor had en dat er niets meer aan gedaan kon worden> In precies 5 weken was ze overleden. Hoe kon dit ? Mijn moeder was ziek en die vecht nog en tante Annelies die nooit wat had en mijn beste tweede moeder was, is al overleden. Mijn wereld stortte in elkaar. En die van mijn moeder ook. Ze blijft maar strijden tegen die rot ziekte en dat doet ze gelukkig vrij goed maar hoe moet ze verder zonder haar zus en maatje die haar hielp om alles op tijd te betalen en alles in de gaten te houden. Ze wist het ook niet meer. En sindsdien hebben we schulden en NIEMAND kan ons helpen. En daardoor durven we de telefoon niet meer op te nemen. En ik heb het er heel moeilijk mee dat mama niet rustig kan strijden. En op mijn vader kan ik niet rekenen, die betaald helemaal niks meer en hij heeft nog super veel geld dat van ons was/is.

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Heb met ingehouden adem je bericht zitten lezen. Wat vreselijk dat je moeder kanker heeft en je allerliefste tante binnen zo korte tijd aan die rot ziekte is overleden! Wat word jij al met veel narigheid geconfronteerd en dat ook je vader er niet voor je is, maakt het allemaal zo veel pijnlijker. Vind het supergoed dat je hier je verhaal vertelt en hoop zo dat er iemand is, die jou en jullie kan helpen! Is er een vertrouwenspersoon op school aan wie je alles kunt vertellen? Heb je nog meer familie, die iets voor jullie kan doen? En hopelijk heb je een vriend(in) waar je je zorgen mee kunt delen? Laat je alsjeblieft nog horen hoe het gaat? Voor nu heel veel sterkte! xx

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten