15-jarig meisje maakt eind aan leven

Ze werd gepest door medeleerlingen


Het is vreselijk als je gepest wordt. Het kan dus soms zo erg zijn dat je, zoals dit 15- jarig meisje, een eind maakt aan je leven. In een schriftje dat op haar slaapkamer is gevonden schrijft ze over haar problemen en al het gepest. 'Leg de schuld niet bij jullie zelf', zo richt ze zich tot haar ouders. Op weg naar school sprong ze voor de trein.

De school zelf stelt een onderzoek in naar het pestgedrag. Ouders en schoolleiding wisten niet dat ze stelselmatig werd gepest,

Wat een wanhoop en eenzaamheid moet dat meisje hebben gevoeld. Ik weet nog dat ik vroeger ook wel eens werd gepest. Ik moest toen ik 13 jaar was een bril dragen en toen riepen sommige kinderen naar me: 'Brillenjood'... Waar het op slaat?
Ik weet het niet. Maar, ik zette toen een jaar lang mijn bril niet meer op en ging toen over op contactlenzen. Er waren ook spelletjes waarbij je een scheldwoord kreeg...
Vreselijk allemaal...Het ergste is dat je het gevoel hebt dat je er dan niet bij hoort, anders bent.

Bij mij viel het verder erg mee. Ik had vriendinnen, vriendjes en een fijne familie. Maar, die paar keer dat ik werd uitgescholden vond ik het al erg.

Wat zijn jullie ervaringen... wat kan je er tegen doen... ? Wat kunnen scholen doen? Hoe kijk je er op terug?

Door: Miriam

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wil je de eerste zijn die reageert op dit item ? Klik op Reageer!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten