4GIVE

Vergeef en leer van wat je (niet) hebt gedaan..

Ik moet leren vergeven. Vergeven wat mij pijn heeft gedaan, wat mij heeft beschadigt, wat mij altijd zal bijblijven. Ik zal moeten leren vergeven, niet omwille van jou en jouw schuldgevoel, maar omdat ik het verdien om rust en vrede te hebben met jou.

Ik wilde alleen maar jouw dochter zijn, een band opbouwen die sterker zou zijn dan de wortels van een grote boom. Maar jij wilde een liever een bloem zijn, die alleen in de zomer opbloeit en in de winter uitvalt en weer wacht tot de zomer komt..

En ik, ik ben een lotus, een mooie lotus die groeit in de modder. Ik groei op plekken waar ik wordt geconfronteerd met moeilijke, pijnlijke situaties, maar ook waar onvoorwaardelijke liefde en wederzijds respect is. Langzamerhand zullen mijn bladeren dan kleuren en zal ik openbloeien..

Het is jammer dat jij ervoor kiest om alleen te bloeien in het zomer seizoen, en de rest van de seizoenen niet laat zien wie je bent en laat zien wat ik voor jou beteken..

Voor alsnog, zal ik je ooit tegenkomen. En zul je mij niet herkennen als de mooie lotus die steeds groter is geworden, omdat je je nooit hebt gewaagt in de modder. In de moeilijke en pijnlijke situaties waarin ik ben gegroeid tot de jonge vrouw die ik nu ben.

Ik vergeef jou, jouw tekortkomingen. En ik vergeef jou, dat jij niet aanwezig hebt willen zijn in mijn leven. Ik vergeef en laat los wat was.

Liefs, less

Door: Less

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wat mooi beschreven. Wat een weg heb je afgelegd en wat heeft het je een wijsheid gebracht! Ja, wil je echt vrij zijn, dan is vergeving zo belangrijk!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten