Wat maakt het leven de moeite waard?

Wat hoop je, wat droom je. Zondagochtend gedachten.

Als kind leefde ik het leven en dacht er nog niet zo over na. Ik voelde me wel verdrietig omdat mijn vader was overleden. Had verdriet om het verdriet van mijn moeder en broertje.
Ik was nog jong en vond geen woorden voor verdriet, maar voelde het wel.
Ik ben nu bijna 20 en stel mezelf vaak de vraag wat het leven de moeite waard maakt. Is het de vriend op wie ik wacht? Is het de baan waar ik over droomt? Is het het lot uit de loterij?
Het zou wel boffen zijn als dat allemaal op mijn weg kwam. Maar, maakt dat het leven de moeite waard? Mijn oma zei altijd: 'het zijn de kleine dingen die het hem doen'. En dat is ook zo.

Ik kan blij zijn als de zon schijnt, ik een doel heb om me op te richten.
Ik kan blij zijn als het goed gaat met mensen van wie ik houd.
Ik kan blij zijn met mezelf, omdat ik voor mijn normen en waarden durf op te komen.
En ik kan vooral blij zijn dat ik veel lieve mensen om me heen heb van wie ik houd.
Ik blijf wel hopen en dromen...
Droom van die ene man met wie ik gelukkig zal zijn en hoop op een geweldige baan.

Als ik verder kijk dan mijn kleine kringetje besef ik hoe gelukkig ik mag zijn dat ik in Nederland leef. Niet heb hoeven vluchten, nog geen oorlog heb meegemaakt. Maar die gedachte maakt ook dat ik me minder blij voel. Zoveel dingen in de wereld begrijp ik niet. Zoveel ongelijkheid en onrechtvaardigheid. Het enige wat ik kan doen is zelf het goede voorbeeld geven en er voor anderen zijn.

Hoe is dat voor jullie?

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
anoniem

Meld misbruik!
Beste Anoniem, Het is best herkenbaar wat je zegt over de kleine dingen die het ertoe doen. Het maakt me ook bewuster van alle dingen die niet zo leuk zijn. De hele wereld veranderen gaat 1 persoon niet lukken, maar je kunt wel de wereld om je heen een goed voorbeeld geven. Daar sluit ik me ook bij aan. Ik probeer een inspiratiebron voor anderen te zijn. Dit doe ik bijvoorbeeld door positief te blijven en anderen te steunen wanneer zij het nodig hebben. Je kunt denken aan praten met vrienden die door een moeilijke periode gaan, maar het kan ook een klein gebaar zijn zoals een schouderklopje of een glimlach. Ik ben van mening dat positieve energie over te dragen is. en wie weet heb je een ander net dat ene sprankje hoop gegeven

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten