Er niet bijhoren

ik hoorde er niet bij. Wacht niet te lang met delen van je gevoel.

Ik hoorde er niet bij. Het gebeurde al toen mijn vader was overleden. Ik zat zat toen op de basisschool en ik weet nog goed dat ik me erg alleen voelde. Niemand die begreep wat ik voelde, met niemand kon ik er over praten. Mijn moeder moest weer werken en de dagen dat ze er niet was moest ik naar een gastgezin. Maar... ook daar had ik het gevoel dat ik er niet bij hoorde. Ik moest er van hen over praten, maar ik wilde dat helemaal niet. En hoe meer ik moest des te harder hield ik mijn mond. Mijn moeder vertelde ik niet hoe akelig ik het daar vond. Ze had al genoeg aan haar hoofd. Gelukkig ging ik daar weg, toen ik naar de middelbare school ging. Maar praten deed ik nog steeds niet. Ook toen had ik het gevoel dat ik niet bij de populaire kinderen hoorde. Ik hoorde er weer niet bij op een of andere manier en ik wist niet hoe dat nu kwam. Je hebt het gevoel dat je anders bent. Geen gezin meer vormt. Met vakanties zag ik hoe ouders samen met hun kinderen waren en ik voelde me niet compleet. Met vaderdag had ik geen vader... maar dan kon ik wel weer iets moois maken voor een oom. Maar, toch.

Ik zag het verdriet van mijn moeder en ik steunde haar en wilde haar beschermen.
Nu zie ik hoe het allemaal werkt. Nu ik wat ouder ben.
Misschien had het me geholpen als er toen een site was waar ik mijn verhaal kon vertellen. Kon vertellen hoe rot ik me voelde in dat gezin waarin ik niet paste.
Nu gaat het goed met me. Ik ben nu 19. Ik heb vrienden en vriendinnen. We praten over alles met elkaar. Iedereen heeft wel wat meegemaakt. Maar het gaat vooral om het nu.. plezier hebben met elkaar, van elkaar op aan kunnen en dingen bespreken waar je mee zit. Ik hoor er nu bij en voel me niet anders. Ik ben begonnen met de PABO. Wat ik belangrijk vind is als juf ook kinderen te steunen met verlieservaringen en vooral contacten met andere kinderen te stimuleren.

Soms als ik me rot voel komt dat oude gevoel weer naar boven. Maar, nu weet ik waar het vandaan komt en word ik er niet meer in meegetrokken.
Dat is een troost... Ook dat ik nu op deze site schrijf en straks andere kinderen wil helpen.
Ik vertel mijn verhaal nog anoniem. Ik vind het dan toch nog makkelijker me te uiten.


Voor iedereen die niet makkelijk praat, zou ik willen zeggen. Deel je gevoel en wat je meemaakt op tijd met iemand die je vertrouwt en bij wie je je veilig voelt. Wacht niet te lang. Soms heb je een ander nodig. Of ga naar de site en vertel je verhaal anoniem.

Het helpt. Je staat er niet alleen voor.

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
anoniem

Meld misbruik!
Yes, ik ken dat gevoel. heb ik ook gehad. je voelt je opeens anders. Ze praten over dingen die je niet boeien. Je kunt je heel alleen voelen. Ook sneller ruzie krijgen met vriendinnen. Had ik. Gaat met mij ook beter. heb veel in dagboek geschreven. Zie ik hoe het was en nu is. Maar is fijn als je er over kan praten. Heel goed dat je dat nu doet.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten