'Ik ben mezelf niet meer.'

.

Ik wil wel lachen, maar mijn mondhoeken keren telkens de verkeerde kant op. Ik wil wel iets positiefs zeggen, maar weet niet meer hoe positiviteit hoort te klinken. Ik wil de zon wel voelen, maar ik bevind me in een koepel die elke zonnestraal weer terug ketst.

De dagen gaan als een film aan me voorbij. Ik leef wel, maar word meer geleefd dan dat ik zelf doe. Mijn gedachten zijn niet meer van mij, mijn gevoelens zijn niet meer van mij. Ik ben allang mezelf niet meer. Er zit iets in mijn hoofd dat mijn hele wezen bestuurt.

Elke dag is hetzelfde als de dag ervoor. Een ellenlange spiraal die mij gevangen houdt en ik heb niet de kracht om er iets aan te veranderen. En al had ik de kracht, dan ontbreekt het me aan moed en lust om het te doen. Het liefst zou ik eigenlijk stoppen te bestaan. Verdwijnen in het niets, want ik ben niets en ik voel niets. Behalve dat verstikkende gevoel van somberheid.

Dat hopeloze gevoel alsof ik alleen op de wereld ben. Is er dan niemand die hoort hoe hard ik vanbinnen schreeuw? Is er dan helemaal niemand die écht naar me kijkt? Kan het eigenlijk iemand wel iets schelen? Er moet toch iemand zijn die iets merkt? Want hoe vaak heb ik niet gezegd dat het goed met me ging terwijl m'n stem trilde en m'n ogen nog rood waren van het huilen?

En waarom gebeuren er zoveel dingen die oneerlijk zijn? Waarom worden goede mensen ziek en gaan ze dood, terwijl slechte mensen overal mee weg komen? Waarom is er zoveel onrecht op de wereld? Ik wil hier geen onderdeel van zijn. Sterker nog, ik wil hier helemaal niets meer zijn. Kon ik maar in het zwarte blijven waar ik ben als ik mijn ogen dicht heb. Waar ik niets hoef te zijn, niets hoef te voelen en niets hoef te doen. Kon ik maar, had ik maar, was ik maar..........

Maar toch heb ik nergens spijt van. Want hoe slecht ik me ook voel, het is voortgekomen uit Liefde. Uit Liefde voor degene die ik 'mama' noemde.

Door: shrn

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
anoniem

Meld misbruik!
wauh, ja het doet juist zo'n pijn omdat er Liefde is. Heel mooi hoe je het verwoord.
Wat erg mooi! herken het, net als anoniem. Ben blij dat dan het ergste achter de rug is en ik uit het diepe dal ben geklommen: met vallen en opstaan. Dank
anoniem

Meld misbruik!
Wat een eenzaamheid ... ik herken het, weet het. Je wilt helemaal niet meer.... wil niets meer zijn. Eigenlijk zijn er geen woorden voor. Is er alleen het verstikkende gevoel.. De dagen waar je je doorheen moet worstelen. Alsof je in een mist loopt, er geen licht meer is. Je op de tast verder moet... Er komt weer veel naar boven. Als er geen liefde was, was er ook niet die diepe wanhoop, dat hopeloze gevoel xxx

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten