Uitgaanstip | Hijabi Monologen

DE HIJABI MONOLOGEN INSPIREREN, RAKEN, VERBAZEN, MOTIVEREN EN ZETTEN AAN TOT DENKEN. ZE MAKEN JE AAN HET LACHEN, AAN HET HUILEN EN LUCHTEN OP.

Vijf actrices nemen je mee in hun wereld. Naast hun eigen verhaal delen ze ook de verhalen van andere moslima’s. Met groot respect en liefde zijn vertellingen die tijdens eerdere workshops gedeeld zijn met het artistieke team vertaald naar authentieke monologen voor het theater.

De Nederlandse cast van Hijabi Monologen Nederland bestaat uit theatertalenten: Sanae Ben Abdelouahab, Fatiha El Khattabi, Souad Mokhtari, Muna Shirwa en Djamila Abdalla. Na afloop van de voorstelling volgt in de zaal een nagesprek met het publiek waarin hun eerdere verwachtingen en hun uiteindelijke ervaring besproken worden o.l.v. Rajae El Mouhandiz.

"Door het expliciet niet over de hoofddoek te hebben maar over de persoonlijke worstelingen, over alledaagse keuzes en situaties, hoort het publiek een stem die zeldzaam is in de Nederlands theaters (....) misschien wel één van de meest relevante én noodzakelijke voorstellingen van dit moment." **** - De Theaterkrant

Hijabi Monoloques komt oorspronkelijk uit USA: Hijabi Monoloques USA naar een idee van Sahar Ullah (creative director), Zenat Rahman en Dan Morrison. Producent Avery Willis Hoffman. Voor meer informatie zie: www.hijabimonologues.com.

Volg Hijabi Monologen:
Hijabi Monologen Nederland is een productie in licentie met Hijabi Monoloques Europe en wordt geproduceerd in samenwerking met British Council ‘Ireland’.


In Theater Dakota, Den Haag:

DATUM 18 MEI
AANVANG 20.30 UUR
PRIJS €12.50 (NORMAAL) €6.25 (OOIEVAARSPAS)
www.theaterdakota.nl

Door: margarita_b

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wil je de eerste zijn die reageert op dit item ? Klik op Reageer!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten