54 dagen.

54 dagen later..

54 dagen, ben jij niet meer van mij. Ben ik niet meer van jou. Zijn wij niet meer van elkaar. Ik ben weer een vrije geest, een vrouw met passie, met levenslust en plannen zonder te worden geremd. Maar ondanks dat ik nu weer die vrije, levenslustige vrouw ben die niet meer het gevoel heeft te worden geremd in haar doen en laten, is er een groot gat in mij.

In mijn hart is een kamertje, die is vergrendeld met wel honderden sloten. Achter de deur van deze kamer, bewaar ik mijn mooiste herinneringen. Mijn herinneringen waar ik nu nog opzoek naar ga, na een lange dag op school of een rot dag. Een dag waar ik de hele dag heb lopen rennen en haasten en geen tijd heb om de deur te ontgrendelen van al zijn sloten. Ik bescherm jou, ik bescherm ons in deze speciale kamer.

De herinneringen zijn het enige wat ik nog heb. De foto’s, de filmpjes. De filmpjes die ik met mijn hart heb gemaakt, de foto’s die ik met mijn ogen heb genomen. Wanneer ik in bed lig, sluit ik mijn ogen. En visualiseer ik dat ik je stem hoor, en me voordoe in de scenes die we hebben gespeeld. De scene waarin jij hebt gedoucht en ik op je aan het wachten ben omdat je zo langzaam bent. De geur van je gewassen huid, je gekheid die mij doet lachen. Ik probeer je lichaamsgeur te ruiken, en gek genoeg als ik heel erg mijn best doe, lijkt het alsof je er bent, alsof ik je echt ruik.

Ik huil mezelf soms inslaap, en zeg tegen mezelf dat ik moet ophouden. Want wat schiet ik ermee op? In principe niets, maar zo voel ik jou nog om mij heen en komen de herinneringen me tegemoet. Ik mis je enorm.

Het besef dat ik niet alleen mijn beste vriend kwijt bent, maar ook mijn eerste liefde slaat me zo nu en dan in mijn gezicht. Ik hoor niet meer bij de liefdeskoppeltjes in de stad, die hand in hand lopen. Ik hoor bij mezelf, en soms doet dat zo’n pijn.

Ik zag jou, ik zag ons. Later. In de toekomst. Samen, voor altijd. Maar nu is mijn luchtbel uit elkaar gespat en liggen alle druppeltjes die ooit 1 geheel waren op de grond. In mijn hart lieve schat, daar ben jij. In mijn speciale kamertje met wel honderden sloten. Want jij zal altijd de eerste man zijn die de sleutel van mijn hart heeft gevonden en hem heeft beschermd met alles wat je had..

Liefs, less.

Door: Less

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Ja, snap dat je de dagen telt. De eerste man die de sleutel naar je hart heeft gevonden, blijft inderdaad altijd in je hart! Mooi, hoe je je gevoel verwoordt.
anoniem

Meld misbruik!
You keep the good memories in your hands and can be free to become who you are.
Vanuit het hart geschreven. Supergoed. Heeft me geraakt. Wat moedig de stap te nemen. Is een rouwproces en doet zoveel pijn. I know.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten