Valentijnsdag, 14 februari

Als je het gevoel hebt dat er niemand op deze dag speciaal aan jou denkt en je dat wel zou willen, neem dan zelf het initiatief en stuur een lieve mail naar iemand die voor jou belangrijk is. Dat kan je moeder zijn, je vader, een vriend of vriendin.

14 februari

Hoe zou ik die dag kunnen vergeten? Het is de dag waarop mijn grote liefde is overleden.
Het is de dag van de Liefde, Valentijnsdag. Ik las vanochtend in de krant hoe Valentijnsdag is ontstaan. Ik wist het niet of wist het wel, maar ben het vergeten. Ben benieuwd of jullie het weten?

Het verhaal gaat dat in de derde eeuw van onze jaartelling, de Romeinse keizer, Claudius de 2de, verordonneerd had dat zijn soldaten niet mochten trouwen. Dat zou hen in de strijd alleen maar kwetsbaar maken. Maar... liefde laat zich niet onderdrukken. Er waren soldaten die dus in het geheim toch met hun geliefde wilden trouwen. De geestelijke die hen in de echt verbond heette Valentijn. Toen Claudius daar achter kwam werd de priester op 14 februari 269 geexecuteerd. Als eerbewijs en als herinnering besloot men van 14 februari een herdenkingsdag te maken. Valentijnsdag werd in het victoriaanse Engeland van de 19de eeuw populair en ook in de Verenigde Staten was Valentijn welkom. Men begon elkaar toen anonieme Valentijnskaarten te sturen. De middenstand zag zijn kansen schoon en stortte zich ook op de feestelijke traditie.

Ik doe mee. Op deze dag zet ik altijd een roos voor de foto van mijn geliefde en praat ik even met hem. Meestal vraag ik hoe het met hem gaat, vraag ik hoe het daar is en bedank ik hem voor zijn Liefde die met me meereist door de tijd.


Wat betekent deze dag voor jou?

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wat een goed idee om zelf het initiatief te nemen! Leuk om te lezen waar Valentijnsdag vandaan komt. Kan me voorstellen dat het voor jou wel een heel bijzondere dag is! Logisch dat het je dan nog meer doet. Zelf heb ik niet veel met zo'n speciale dag, maar het helpt wel weer om gewoon het hele jaar door eens wat vaker tegen een geliefd persoon te zeggen wat hij/zij voor je betekent en hoe blij je met hem of haar bent! Dank voor je tip!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten