Zes jaar

29-12-2008 / 29-12-2014

Lieve mama,

Zes jaar is het vandaag al weer dat je weg bent en nog steeds voelt mijn leven niet compleet. Nog steeds kan ik niet bevatten wat ons is overkomen. Nog steeds voelt het onwerkelijk dat je niet meer terug komt.

Zes jaar heb ik je al niet meer gezien, niet meer met je gelachen of gesproken, ben ik zelfs niet eens bij je in de buurt geweest. Mensen zeggen dat je er altijd nog zal zijn, maar waarom voelt het dan niet zo? Waarom is die leegte zonder jou dan na zes jaar nog steeds zo allesoverheersend?

Ze zeggen dat met de tijd de wonden helen en de pijn slijt. Dat is wat mij betreft een leugen mama, want hoe verder de tijd gaat, hoe erger de pijn wordt omdat je steeds meer dingen niet meer meemaakt. En als die pijn niet minder wordt, hoe kunnen die wonden dan ooit goed helen?

En toch had ik je voor geen goud willen missen. Het is niet erg meer dat het gemis zoveel pijn doet, dan weet ik tenminste hoeveel je voor mij betekende. Hoeveel je nog steeds voor mij betekent. Je was, bent en blijft voor mij de allerliefste moeder. Dat pakt niemand ons meer af.

Dag lieve mama, vergeten doe ik je nooit.

Door: shrn

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
saroya-mcm

Meld misbruik!
Heel mooi ! Heel herkenbaar ?..
Wauh... zo voel ik het ook, na al die tijd. Soms is het gemis heviger als het even niet goed gaat met mezelf. Ken jij dat ook?

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten