Allerzielen in het Vondelpark 2 NOVEMBER 2014 18.30-20.30U

De grote vijver in het Vondelpark te Amsterdam, vol met drijvende lichtjes. Een gelegenheid om dierbaren die gemist worden te herdenken.

Het initiatief voor Allerzielen in het Vondelpark is genomen om op 2 november het verlies en gemis wat zichtbaarder te maken.
Een eenvoudig en mooi gebaar, om op een toegankelijke wijze te laten zien hoe het verlies onderdeel uitmaakt van het leven. Omdat het zo is en zo lastig kan zijn. Iedereen is welkom om een brandend lichtje te water te laten, ter nagedachtenis van een bijzonder iemand. Voor de kinderen die iemand willen herdenken zijn er extra briefjes om op te schrijven en spulletjes om het bootje extra mooi mee te maken.

Allerzielen in het Vondelpark start om 18.30 bij de grote vijver in het Vondelpark, vlakbij het Theehuis en Melkhuisje en makkelijk te bereiken via de ingang Van Eeghenstraat.van 18.30 tot 20.30 is iedereen welkom. De bootjes worden ter plekke uitgedeeld, er hoeft verder niks te worden meegenomen.


Achtergrond
Allerzielen kent zijn oorsprong al heel lang geleden, sinds de 12de eeuw. Allerzielen is op 2 november en komt oorspronkelijk uit de Rooms Katholieke kerk.
Allerzielen is altijd de dag na Allerheiligen, wat op 1 november is. Op 2 november worden dus alle overledenden herdacht. Straten en kerkhoven worden versierd met bloemen en lichtjes. Deze voorbereidingen worden vaak de avond ervoor, op 1 november getroffen. Het feest wordt vooral veel in het buitenland (Italie, Spanje en Zuid Amerika) gevierd.

Door: Felice

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wil je de eerste zijn die reageert op dit item ? Klik op Reageer!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten