De leegte in school – Verder op school na de vliegramp Oekraïne

Nu de vakanties zijn afgelopen, zal ook op scholen de impact van de vliegramp merkbaar zijn. Het Instituut voor Psychotrauma (IVP) en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) hebben daarom deze handleiding ontwikkeld.

De leegte in de school - Verder op school na de vliegramp Oekraïne

Door de vliegramp begint een aantal scholen het schooljaar met lege plekken. Kinderen en jongeren moeten verder zonder hun klasgenoot, leraar, of lerares.

Docenten willen er voor de kinderen zijn, maar hebben ook hun eigen verdriet om die leerling of collega. Ook zijn er kinderen en jongeren die rouwen om het verlies van hun ouders, broer of zus, vriend(in) of ander familielid.

Er komt veel op de scholen af, er zijn dan ook veel vragen rond de start van het schooljaar. Om scholen op weg te helpen en ook een steun in de rug te geven bij het omgaan met rouw en verlies in de komende tijd, is de handleiding
'De leegte in school - Verder op school na de vliegramp Oekraïne' ontwikkeld.

Het is een praktische gids met concrete tips, adviezen en voorbeelden voor de start van het schooljaar en ideeën voor rituelen, lessen en/of gesprekken met de kinderen. De handreiking is geschreven door Ine Spee, crisisadviseur en Odeth Bloemberg-van den Berekom, schoolpsycholoog.

Door: de redactie

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
anoniem

Meld misbruik!
Heel mooi en fijn dat jullie dit organiseren! Ik weet zeker dat het zeker erg handig en fijn kan zijn om hulp te krijgen, ook al dacht je dat je die niet nodig had.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten