Yezidisme

In het noorden van Irak worden de yezidi's vervolgd en vermoord door ISIS-strijders.
Wat houdt het geloof in? Ongelooflijk dat in deze tijd nog steeds mensen worden vermoord om hun geloof.

Yezidisme combineert meerdere geloven

Het yezidisme is een van de oudste religies ter wereld. Het combineert elementen uit het zoroastrisme, ontstaan in het oude Perzie, het christendom en de islam. Het geloof wordt voornamelijk mondeling overgeleverd, al lezen aanhangers van het geloof ook de Bijbel en de Koran. Een yezidi word je door geboorte. Trouwen met iemand van buiten de gemeenschap betekent verlies van je geloof, of erger. Yasdan, het opperwezen voor yezidi's wordt als te verheven gezien om rechtstreeks te aanbidden. In plaats daarvan bidden yezid's vijf keer per dag tot Yasdan's alter ego Taus Malik. De 'pauwenengel' staat ook bekend als Shaytan, Arabisch voor duivel. Door deze spraakverwarring worden de yezidi's gezien als duivelsaanbidders, ook al speelt de hel geen rol in hun geloof.

Bron: Metro

Wie er meer weet over het geloof van de yezedi's.... voeg het toe. Hoe meer informatie hoe beter en hoe meer vooroordelen kunnen worden bestreden.

Door: Gosse

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
En weer een strijd om het geloof! Vreselijk wat er allemaal gebeurt. Wat kun je doen? Ik brand vaker een kaars en denk aan alle onrecht in de wereld.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten