Vliegtuigramp boven Oekraine

Een ramp die niet te bevatten is. Een nachtmerrie die werkelijkheid is.

Ik weet nog goed dat toen we pas met de site begonnen, een meisje haar verhaal op de site zette van wie de vader bij de vliegramp in Tripoli was overleden. Haar verhaal maakte grote indruk op me. Ze had geen afscheid kunnen nemen. Het was allemaal zo onwerkelijk. Ze deed alsof het weer goed ging met haar, maar ze hield een masker op. Hoe het nu is met haar weet ik niet. Ik heb het me vaak afgevraagd. En ook nu denk ik aan haar.

Wat zal het met haar doen. Ook nu weer die beelden. Je gelooft het niet en toch zie je de televisiebeelden van de wrakstukken, de spullen van de inzittenden, een teddybeer, stripboeken, noem maar op. Stille getuigen van een wrede moord. Er wordt door deskundigen gepraat over 'het materiaal ' dat moet worden onderzocht. En dan worden daar de lichaamsdelen mee bedoeld van de inzittenden. In de kranten en op televisie de verhalen van de nabestaanden. maar ook de levensverhalen van degenen die zijn omgekomen. Soms hele gezinnen, soms ouders, soms kinderen.

En natuurlijk knijpt mijn keel dicht en voel ik een misselijk gevoel in mijn maag. Het zou je eigen kind maar zijn of je eigen familie. Hoe vaak heb ik zelf niet met Malaysia Airlines gevlogen.

De wereld staat stil en zal nooit meer hetzelfde worden. Dit geldt voor alle nabestaanden die een dierbare hebben verloren. Het is een traumatische gebeurtenis. Steun van anderen is belangrijk, er zijn voor de nabestaanden, steun door de overheid, antwoord op de vele vragen.

Als na verloop van tijd blijkt dat nabestaanden post-traumatische stressklachten houden, dan is professionele hulp op zijn plaats. Maar... voor nu is het langzaam wakker worden uit een nachtmerrie en beseffen dat die nachtmerrie werkelijkheid is.


Iedereen die wil reageren, kan dat doen. Kan zijn verhaal vertellen. Laten weten wat het hem / haar doet.

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wil je de eerste zijn die reageert op dit item ? Klik op Reageer!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten