Hulp op school

School is vaak de eerste plek waar andere mensen merken dat het niet zo goed met je gaat. Daarom kan je op iedere school hulp krijgen als je ergens mee zit. De meeste scholen hebben verschillende personen bij wie je terecht kunt als je problemen hebt

Mentor
Op alle scholen kun je met problemen terecht bij je eigen mentor (of leraar). Als je wilt, kun je jouw mentor vertellen wat er speelt. Hij/Zij kan met jou kijken wat je kunt doen om je problemen op te lossen. Vaak is het wel fijn om iets met je mentor te bespreken omdat dit vertrouwd is.

Vertrouwenspersoon
Scholen hebben ook een vertrouwenspersoon. Als je het moeilijk vindt met je mentor dingen te bespreken, kun je contact opnemen met een vertrouwenspersoon op school. Het woord zegt het al: alles wat je bespreekt met je vertrouwenspersoon zal zonder jouw toestemming niet naar buiten worden gebracht. Het kan je helpen dingen op een rijtje te zetten. Het kan je helpen tegen iemand te vertellen hoe je je echt voelt. Je hoeft geen masker meer te dragen en kunt laten zien hoe het echt met je gaat.Wie bij jou op school vertrouwenspersoon is, kun je zien in de schoolgids.

School Maatschappelijk Werk
Op veel scholen is een school maatschappelijk werker om leerlingen op school te begeleiden die problemen hebben op school of thuis. Het kan gaan om problemen als gevolg van de verliezen die je hebt meegemaakt, maar ook om andere problemen waar je last van hebt; snel boos worden, niet voor jezelf kunnen opkomen, je angstig voelen of onzeker, geen vrienden kunnen maken etc. De schoolmaatschappelijk werker werkt bij het Algemeen Maatschappelijk werk of Bureau Jeugdzorg en is op bepaalde uren op school aanwezig om leerlingen te helpen als er problemen zijn waar hulp bij nodig is. In de schoolgids kun je zien wie dit is en hoe je de school maatschappelijk werker kunt spreken. Je kunt dit ook met je mentor bespreken.

Door: de redactie

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wil je de eerste zijn die reageert op dit item ? Klik op Reageer!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten