Ik ben trots op mijn schooladvies

Er is oorlog en ellende
In het leven heeft iedereen Liefde nodig

Ik ben trots op mijn schooladvies
Ik vind het belangrijk in het leven plezier te hebben met mijn vrienden. Ik vond het heel leuk toen ze in mijn straat een feestje hadden georganiseerd, zodat we ons thuis zouden voelen. Ook is mijn familie erg belangrijk voor me. Ik zou later graag dokter willen worden. Het maakt me bang ooit dood te gaan. Ik kan verdrietig worden als sommige kinderen pesten. Als ik een toverstaf had dan zou ik wensen dat ik naar de hemel zou gaan. Ook zou ik graag willen wensen dat iedereen op aarde gelukkig is en dat de arme mensen in de wereld niet arm meer zijn en geen pijn meer voelen. Ik ben trots op mijn ouders, dat ze me goed hebben opgevoed. Ook ben ik trots met mijn advies. Ik mag nu naar de havo. Ook dankzij de meester.
Dilara, groep 8
Moslim
Land van herkomst ouders: Turkije
Islamitische school

Er is oorlog en ellende
Het leven is niet mooi. Er gebeuren slechte dingen. Er is oorlog en ellende. Wat ik wel fijn vind, is dat ik hier kan leren en naar school kan gaan. ‘Een dag dat je niet leert, is een dag dat je niet leeft.’ Je hebt een vrij gevoel. Je kunt doen wat je wilt.
Ik zou het liefst piloot willen worden. Hoog in de lucht willen zijn. Je kunt alle kanten op en je voelt je zo vrij als een vogel. Mijn ouders zijn het belangrijkste voor me. Ik kan goed met mijn vader opschieten. Hij maakt vaak grapjes.
Hozin, groep 8
Moslim
Land van herkomst ouders: Irak-Koerdistan
Islamitische school


In het leven heeft iedereen Liefde nodig
Ik wil goede dingen doen voor anderen, mensen helpen, een goede baan krijgen en kennis doorgeven zodat mensen wat slimmer worden. Mensen die om me geven, zoals mijn familie en vrienden zijn belangrijk voor me. Ik wil ook graag mensen helpen als ze hulp nodig hebben. In het leven heeft iedereen Liefde nodig.
Ik houd verder van dansen en doe aan break-dance. Dat vind ik leuk.
Lovis, groep 8
Niet gebonden aan een bepaalde religie of levensbeschouwing
Land van herkomst ouders: Duitsland
Openbare school

Door: de redactie

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wil je de eerste zijn die reageert op dit item ? Klik op Reageer!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten