Zet op een tafeltje een foto met een kaars erbij

Praat over het verlies en doe dua’s
Vraag aan kinderen hoe ze zich voelen

Zet op een tafeltje een foto met een kaars erbij en leg kaarten neer waar je iets op kan schrijven
In de klas hebben we een Golden-Box. Als je alleen met de meester wil praten, schrijf je iets op een briefje dat je in de de Golden-Box kunt doen. Bij ons in de klas was er een jongen die pas geleden zijn hond heeft verloren. Hij moest in de les erg huilen. Wat ik zou doen om iemand te troosten is: bij iemand blijven en iemand kalmeren. Dat zou ik doen door te zeggen: “Rustig blijven, denk er een klein beetje aan en dan weer aan iets leuks.” De meester vroeg aan een vriendje van die jongen of hij even een glas water wilde halen. Toen ging het ook weer goed. Ik denk dat een school kan steunen door bij overlijden van een leerling op school op een tafeltje een foto te zetten met een kaars en daar kaarten neer te leggen waar je iets op kan schrijven.
Jikke, groep 6
Land van herkomst ouders: Nederland
Christen
Christelijke school

Praat over het verlies en doe dua’s
Ik denk dat de school zou kunnen steunen bij verlies door te zorgen voor een hoekje met een foto en een kaars voor degene die overleden is. Ik denk verder dat het goed is over het verlies te praten en dua’s te doen. Een school zou ook kunnen helpen door je even met rust te laten en minder eisen te stellen aan huiswerk en presteren. Ik denk dat het goed is de eerste paar dagen niet naar school te gaan, zodat je de tijd kan nemen je verdriet te verwerken. Ze kunnen je ook troosten door te zeggen dat ze het erg voor je vinden.
Fatima, groep 8
Moslim
Land van herkomst ouders: Marokko
Islamitische school


Vraag aan kinderen hoe ze zich voelen
Als een leerling, ouder of leerkracht overlijdt moet je er in de klas over praten, vragen wat kinderen er van vinden, hoe ze zich voelen en aangeven wat je er aan kunt doen om er goed mee om te kunnen gaan. Ik zou het ook een goed idee vinden als er een tafel in de klas of op de gang is met een foto, de koran en een boek waarin je iets kan opschrijven.
Amin, groep 8
Moslim
Land van herkomst ouders: Marokko
Islamitische school

Door: de redactie

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wil je de eerste zijn die reageert op dit item ? Klik op Reageer!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten