Nieuw boek van Ineke Wienese

De titel is 'Kun je internetten in de hemel?' Hoe kinderen en jongeren uit verschillende culturen denken over leven en dood.

In ‘Kun je internetten in de hemel?’ geven kinderen en jongeren uit verschillende culturen en religies hun gedachten, gevoelens en beelden weer over de dood en wat er na de dood gebeurt. Zij vertellen over hun verliesverhaal, wat hen steunt en troost geeft bij verlies en wat ouders, familie en school kunnen doen om te steunen. Kinderen en jongeren hebben vragen over de dood en willen weten hoe anderen daarmee omgaan.

Ook aandacht voor andere culturele achtergronden
Nederland heeft op een bevolking van 17 miljoen mensen ongeveer drie en een half miljoen allochtonen. Dit betekent dat een vijfde van de bevolking van allochtone – westerse en niet-westerse – afkomst is. De verschillende culturele achtergronden van die bevolkingsgroepen spelen ook door in de opvattingen en beelden over leven en dood. In 'Kun je internetten in de hemel?' komen voor het eerst ook kinderen en jongeren aan het woord van wie de ouders en grootouders uit andere landen komen dan Nederland. Voor scholen is een apart hoofdstuk met praktijkervaringen en tips opgenomen.

Verhalen uit de schoolpraktijk van alledag
Om het onderwerp leven en dood bespreekbaar te maken, is in de bovenbouw van vijf basisscholen – openbaar, christelijk, katholiek, islamitisch en hindoestaans – een les gegeven over leven en dood. In deze les hebben leerlingen tekeningen, gedichten en verhalen gemaakt. Ook zijn ter verdieping en aanvulling kinderen en jongeren geïnterviewd. Hun verhalen zijn in het boek afgewisseld met weetjes, interviews, tekeningen, tips en achtergrondinformatie. Speciaal voor scholen is er tot slot een hoofdstuk met praktijkervaringen en tips.

Voor wie
‘Kun je internetten in de hemel?’ is geschreven voor en door kinderen en jongeren. Maar de uitgave is ook bedoeld voor ouders, familieleden, vrienden, leerkrachten en hulpverleners. Het boek biedt praktische informatie en tips aan ouders, familie, school en vrienden en is van belang voor beroepsopleidingen.

Zeer geschikt voor beroepsopleidingen.

Over de auteur
Ineke Wienese is gezondheidszorgpsycholoog en orthopedagoog en is initiatiefneemster van het project Rouw en Verlies in Verschillende Culturen van De Jutters, centrum voor jeugd-GGZ Haaglanden. Het project ontving in 2009 de Nationale Jeugdzorgprijs. Ineke Wienese is een voorloper op het gebied van de allochtonenhulpverlening. In 2000 ontving zij voor haar werk met allochtone vrouwen en meisjes de Henny Verhagenprijs.

ISBN 978-90-77024-42-3
224 pagina’s | Full Colour | € 22,50
Verkrijgbaar in de boekhandel of rechtstreeks bij de uitgever:
www.uitgeverijdegraaff.nl.

Door: de redactie

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
didoblonk

Meld misbruik!
Ik vind het een heel mooi boek geworden. Zou zeggen: Koop het. Kan met korting heb ik begrepen als je het via de site besteld.
Ik wilde laten weten dat ik het boek heb besteld en het heel erg mooi en informatief vind. Ik heb het op mijn oude basisschool afgegeven omdat daar veel leerlingen uit verschillende culturen op school zitten en ook zij verliezen hebben geleden. Het team is enthousiast omdat het boek veel informatie geeft waarvan ze niets wisten en een leerkracht gaat een les geven die in het boek staat over Leven en Dood, omdat pas een leerling is overleden. Als ze behoefte hebben aan info kunnen ze dan met de redactie of met een van de experts contact opnemen? Groet Femke
de redactie

Meld misbruik!
Dag Felice, het boek is in de boekwinkel te koop. Als je docent bent, kun je een docentexemplaar aanvragen bij de uitgever. Als je een recensie wilt schrijven, een recensie-exemplaar. Je kunt het boek ook via de uitgever bestellen of hem even bellen: Hans de Graaff, uitgever: 030-2990051. Ook kinderen en jongeren die hebben meegewerkt aan de site en die in de jongerenredactie zitten, hebben een bijdrage geleverd aan het boek. Dank je wel Sharon, Dido, Sarah en Youssef. Ook Margaritha bedankt!
de redactie

Meld misbruik!
Lieve Thea... dank voor je bericht. Wat een mooie tekst. Mis haar bij alles wat ik doe, mis haar als mens.. Nog maar een jaar geleden. de beelden komen weer naar boven. Denk ook veel aan jouw zusje en aan jou. Ineke

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten