Ook dieren hebben verdriet

Nadat mijn vriend was overleden aan een hartstilstand overleed drie maanden later een van zijn boxers. Ook aan een hartstilstand.

Zomaar op een dag lag mijn vriend dood naast me in bed. Hij had plotseling een hartsilstand gekregen. We hadden twee boxers en ze waren ontroostbaar. Als iemand achter de computer ging zitten waar mijn vriend altijd zat, begon een van de boxers altijd te huilen.
Heel lang nog bleef hij ruiken aan de kleren van mijn vriend die nog in de gang hingen en liep hij naar het raam op de tijd dat mijn vriend zou thuiskomen.
Ze waren beiden duidelijk van slag. Na drie maanden gebeurde het. De boxer die altijd begon te huilen was dood. Ook hij had een hartstilstand gekregen. Een maand later ging de andere boxer dood. Alle twee zijn ze hun baasje gevolgd. Ik heb heel lang geen hond meer in huis willen hebben.
Maar, pas heb ik toch maar weer een klein hondje gekocht. Geen boxer meer. Hij bewaakt me goed, is lief en ik moet hem uitlaten. Ik kom weer wat meer onder de mensen. Soms denk ik dat ik meer van dieren houd dan van mensen. Dieren zijn eerlijk en trouw. Bij mensen weet je het nooit. Ik ben in heel veel mensen teleurgesteld. Vrienden die zeiden dat ze er voor me zouden zijn, waren er niet voor me. Voordeel is wel dat ik nu weet wie mijn echte vrienden zijn.

Ik wilde dit toch even kwijt omdat ik op de site eigenlijk heel weinig tegen kwam over verdriet door het gemis van dieren waar je aan bent gehecht. Las wel wat verhalen van kinderen. Maar...ook als je ouder bent, kan het verlies van een huisdier een groot verlies zijn.

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Net thuis en lees je verhaal. Wat ontzettend verdrietig! Eerst de vreselijke schrik en verdriet om het verlies van je vriend! Zo bijzonder hoe de honden na zijn overlijden reageerden en je vriend dus gevolgd zijn. De boxers zullen jou in die periode ook tot troost geweest zijn en die moest je dan ook weer missen! Wat vreselijk moeilijk, zeg! Ik herken heel erg wat je schrijft hoeveel huisdieren voor je kunnen betekenen en hoe jij aan hen en zij aan jou gehecht raken! Wat moedig en wat fijn voor je dat je toch weer een hondje genomen hebt! Heb ook afscheid van mijn dieren moeten nemen, maar nu ligt de poes hier toch weer op de stoel te slapen. Dank je wel voor het delen van je verhaal!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten