Vrouwen bekeren zich tot de islam

Steeds meer vrouwen bekeren zich in Nederland tot de islam. Antropoloog Vanessa Vroon-Najem heeft tussen 2006 tot 2011 onderzoek gedaan naar vrouwen die zich bekeren tot de islam in de regio Amsterdam.

Een van deze vrouwen is Sandra. Omroep NPO Spirit 24 zond een interview met haar uit.
Bekijk hier de uitzending.

Hun verhalen zijn ook gebundeld in het boek 'Bekeerd', met foto's gemaakt door Saskia Aukema. Daarnaast is in het Amsterdam Museum de gelijknamige tentoonstelling te zien. Met foto’s, filmpjes, voorwerpen en persoonlijke verhalen kom je meer te weten over moslim worden en moslim zijn.

De tentoonstelling loopt van 11 april tot en met 27 juli.

Kijk hier voor meer informatie.

Door: de redactie

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Ik vind het juist supermoedig van vrouwen als ze kiezen voor een geloof dat bij hen past. Dat kan wel in Nederland, maar niet in een land als Soedan waar een vouw die moslim was zich bekeerde tot christen. Ik geloof dat ze de doodstraf krijgt. Die intolerantie vind ik vreselijk. Wie zijn mensen om te oordelen over welk geloof / religie wel of niet goed is? Het gaat erom hoe je als mens bent. Dat deel ik met Anne.
Heb het interview met Sandra bekeken. Vanavond ook een deel gezien van Seks en de zonde van o.a. Femke Halsema op Ned 2. Blijf het moeilijk vinden te begrijpen wat vrouwen drijft zich tot de islam te bekeren. Volgens mij heeft geloof met eigen verantwoordelijkheid te maken en dat kom ik met alle regels en ver(ge)boden (vooral voor vrouwen!) in de islam niet tegen. Hoor graag hoe anderen hierover denken!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten