Bevrijdingsdag.

Freedom.

Het feit dat wij in Nederland kunnen zeggen dat we vandaag 69 jaar geleden bevrijd zijn, betekent niet dat vrijheid overal ter wereld vanzelfsprekend is. Misschien is dit een mooi moment om stil te staan bij de miljoenen mensen die vandaag de dag nog steeds lijden onder geweld, oorlog, onderdrukking, onrecht.

Denk vandaag ook even aan de duizenden mensen in Myanmar die moeten vrezen voor hun leven omdat een ander hen niet het recht op vrijheid van godsdienst gunt.

Denk vandaag ook even aan de moeders en vaders in Syrië die op dit moment hun kind begraven omdat een ander heeft bepaald dat er oorlog moet zijn waar zij niet om gevraagd hebben.

Denk vandaag ook even aan de mensen die verketterd of vermoord worden in een land als Iran omdat zij gebruik hebben gemaakt van hun recht om te spreken. Hoe zou het zijn om alleen vrij te kunnen zijn zolang je precies doet wat jou wordt verteld wat je mag doen, denken en zeggen?

Ja, wij zijn vrij. Neem dat niet voor lief, want je bent gezegender dan miljoenen mensen die niet eens weten wat het woordje 'vrijheid' inhoudt.


Door: shrn

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Heel goed dat je hier aandacht aan besteed. Leven in vrijheid... Je beseft het denk ik pas echt als je weet hoe het is om niet vrij te zijn.
Wat geweldig dat je dit op de site plaatst! Zo belangrijk om extra stil te staan bij al het onrecht, oorlog, pijn en verdriet wat maar blijft bestaan in de wereld! Niet alleen op 5 mei natuurlijk, maar zo'n dag maakt je wel weer bewust van het grote goed dat vrijheid is. Met de buren gisteren speciaal op geproost hoe dankbaar wij hier mogen zijn. Maar laten we inderdaad het grote verdriet dat zo veel mensen wordt aangedaan, nooit vergeten! Dank je!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten