Mandela overleden

Vaarwel Mandela. De wereld moet afscheid nemen van een groot man. Een icoon van hoop, een groot verzoener, een groot leider.

Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik vanochtend de krant opsloeg en een grote foto van Mandela in de krant zag, met daaronder de tekst: Vaarwel Mandela.
Mandela is een begrip geworden, een man die zoveel liefde en charisma uitstraalt. Een oervader voor iedereen. Een voorbeeld van een mens die opkwam voor gelijkheid voor iedereen, vocht voor democratie. Een man die 27 jaar heeft vastgezeten voor zijn idealen. Een man die geen wraak wil nemen, alleen maar verzoening wil. Nelson Mandela, een man die te vergelijken is met andere grote charismatische leiders, zoals Ghandi en Marthin Luther King.
De wereld verliest een groot man, een strijder voor gelijke rechten voor iedereen. Een verzoener van Zuid Afrika.

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Ik zag het op het nieuws, moest toch wel even slikken. Ik was erg jong, toen hij gevangen zat; maar de afgelopen jaren heb ik veel over hem gelezen, veel over hem geleerd. Een krachtige man, iemand die vecht voor wat juist is, een grote held! Ik kan niks anders dan respect voor hem hebben. En hopen dat de wereld nog meer van zulk soort mensen krijgt.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten