zonder mama

Hoe je leven in een paar dagen compleet verandert

Op vrijdag de 13e werd mijn lieve moeder ziek. Een griepje dachten we, niks aan de hand en gewoon veel medicijnen en doorgaan. Helaas bleek een dag later het griepje veel meer te zijn dan we dachten.
Op 14 september heb ik de dokter gebeld, want ik maakte me flink zorgen. Toen de dokter er eenmaal was, werd ze voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht en daar zou ze enkele dagen moet blijven.
Tot in de nacht van 14 op 15 september de telefoon ging, een telefoontje wat ik nooit zal vergeten:
Spreek ik met de dochter van...., je moet zo snel mogelijk deze kant op komen want we weten niet of ze de nacht gaat halen. Ik had het gevoel dat de grond onder mij vandaan zakte en een half uur later was ik in het ziekenhuis. Eenmaal daar zag ik hoe ze mijn moeder aan het reanimeren waren en ik voelde al dat het niet goed zat. Na enkele dagen coma, werd ze woensdag 18 september hersendood verklaart en dezelfde avond is ze in mijn armen overleden. Het voelt nog zo onwerkelijk. Mijn moeder en ik waren altijd samen en nu ben ik helemaal alleen.

Sinds haar dood heb ik de ene tegenslag na de andere en de ellende lijkt maar niet op te houden. Aan rouwverwerking kom ik niet toe en ik heb nog steeds het gevoel dat dit één grote nachtmerrie is. Ik voel mij zo schuldig over haar dood, wat zou als ik de 13e al een dokter had gebeld, had ze dan nog wel geleefd?

Momenteel hou ik voor iedereen de schijn op en zeg tegen iedereen dat het goed met me gaat. Maar natuurlijk gaat het niet goed! Lichamelijk en mentaal ben ik helemaal op.

Ik mis mijn moeder zo vreselijk en wat zou ik er veel voor over hebben om haar nog één keer te zien en een knuffel te geven.

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
anoniem

Meld misbruik!
Fijn dat je dat allemaal al hebt gedaan. Als dat dan is gedaan, voel je weer de leegte en het gemis. Ik heb dat ook. Ben maar bezig geweest en dan is het opeens stil en vraag je: waar zijn jullie nu, praat je weer met ze. Zie ook op tegen de Kerst. Al dat gezellige familegebeuren. Heb ook geen zin om naar anderen te gaan. Ook die dagen zullen weer voorbij gaan. Ik ga wel proberen het een beetje gezellig te maken. Hoop dat jij dat ook gaat doen! Liefs
anoniem

Meld misbruik!
Ik heb zoals het er nu uitziet het meeste afgehandeld, dus 2 maanden totaal dag in dag uit ermee bezig geweest. Ben nu mentaal wel helemaal op en vooral de nachten dringt het nu pas tot me door dat ik alleen ben. Het meeste zie ik nu op tegen de feestdagen. Normaal stonden in ons huis al veel spulletjes voor kerst en maakten we het gezellig, nu word ik al gek als ik kerstartikelen in een winkel zie liggen.
Ik ben net na een lange tijd weer op de site, heb het beetje druk gehad. Wat een verdrietige verhaal. Ik moet er ook niet aan denken dat mijn moeder iets overkomt, jij bent heel sterk, dat je dit mee hebt gemaakt en dat jij je verdriet zo in woorden kan brengen. Ik weet helemaal niet wat ik moet zeggen, maar heel veel sterkte! liefs, denk aanje!
anoniem

Meld misbruik!
Ben net op de site, sinds weer een tijdje, en lees je verhaal. Ik herken veel. Je hebt zoveel verdriet en dan moet je ook nog alles zelf regelen. Jeetje. Ik weet wel dat ik gek werd toen ik dat moest doen. Als ik het verhaal moest vertellen, moest ik eigelijk al huilen. En dan vaak dat wachten, vreselijke muziekjes waar je naar moet luisteren, het doorverbinden wat soms niet goed gaat. Dat zijn frustraties. Ik ben er ook nog mee bezig. Heb mezelf een jaar gegeven dingen af te handelen. Abonnementen op te zeggen en nog veel meer. Ongelooflijk knap dat jij dat toch vooral ook in je eentje moet doen. Je zit er niet op te wachten, maar het moet wel gebeuren. Je wilt ook niet dat het een puinhoop wordt en daardoor nog erger wordt.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten