Aandacht voor vechtscheidingen

Deze week is er op televisie en radio aandacht voor 'vechtscheidingen'. Op tv komen kinderen en jongeren aan het woord die vertellen hoe het voor hen is en die tips geven aan ouders. Vrijdag is 'de dag van de scheiding'.

Pas weer zo'n programma. Een paar kinderen vertellen dat hun belangrijkste tip is dat ouders geen ruzie maken in hun nabijheid en ook dat zij niet gebruikt willen worden om dingen door te geven.
Meer dan 70.000 kinderen belanden jaarlijks in een vechtscheiding. Ook deze week was weer te lezen hoe een vader zichzelf en zijn kinderen van het leven beroofde. Vijftien procent van de kinderen ziet na de scheiding een van de ouders nooit meer. Er zijn schrijnende verhalen.
Kinderen en jongeren kunnen op websites terecht waar ze ondersteund kunnen worden. Een specifieke site gericht op scheiding is www.villapinedo.nl. Als je meer informatie wilt over scheiden, kun je ook gaan naar www.vrouw. nl. Daar kun je ook vragen stellen aan een relatiedeskundige en scheidingscoach.
Gideon de Haan, echtscheidings- en pubercoach stelt morgen (vrijdag 13 sept) zijn praktijk open voor gratis advies voor ouders die aan scheiding denken. Voor meer informatie: www.gideondehaan.nl
Ook op onze site kun je verhalen lezen over scheiding (klik op verhalen), je kunt vragen stellen aan experts en aan jongeren en je kunt je eigen verhaal plaatsen. Dat kan ook anoniem. Het kan je helpen je gevoel te verwoorden en het maakt dat anderen je kunnen steunen en misschien ook hun verhaal gaan delen.
Dat maakt al dat je het gevoel kan hebben dat je er niet alleen voor staat...

Door: didoblonk

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wil je de eerste zijn die reageert op dit item ? Klik op Reageer!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten