Een geestenhuwelijk

Uit de krant...

Een waargebeurd verhaal.

Een Chinese vrouw komt er achter dat haar zus die pas is overleden uit haar graf is verdwenen.
Het blijkt dat de man van haar overleden zus, het lichaam heeft opgegraven en heeft verkocht aan een Chinees gezin. Hun zoon was overleden en niet getrouwd.
Het lichaam is bijgezet in het graf van de zoon. In de dood zijn ze nog in de echt verbonden en hebben nu een geestenhuwelijk gesloten.
In dezelfde krant lees ik dat ook jonge meisjes soms vermoord worden en dat hun lichaam dan voor dit doel wordt verkocht aan families. Het zijn vaak families die op het platteland wonen.
Vroeger kwam dit veel voor, maar ook nu nog zijn dit soort tradies in zwang.

De zus die ontdekte dat het graf leeg was, heeft een klacht ingediend. Haar klacht werd afgewezen omdat het om een familiekwestie zou gaan.

Voor de een zal het een troost zijn, voor de ander een verschrikking. Helemaal als dit zonder medeweten van de naaste familie gebeurt.


Er stond niet bij waarom een geestenhuwelijk zo belangrijk was. Ik zal het nog eens opzoeken want het intrigeert me wel.
Als een van jullie het weet, zou het fijn zijn als je dat in een reactie lwilt laten weten.

Door: didoblonk

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
wat erg om te lezen dat meisjes vermoord worden en dan verkocht worden. Wat zou het pijnlijk zijn voor de familie. Ze kunnen haar aanklacht toch niet afwijzen, het is wel een familiekwestie, maar de zus wist er niets van, werd niet met haar overlegd. Heftig om dit soort verhalen te lezen. Ik zou ook graag willen weten waarom een geestenhuwelijk zo belangrijk is.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten