Vakantie

Gaan jullie nog op vakantie?

Wat betekent vakantie voor jullie?

Ik ben jaren niet op vakantie geweest, terwijl ik iedereen om me heen zag gaan en leuke ansichtkaarten kreeg uit zonnige landen met vragen hoe het met de poes, hond of cavia ging waar ik op moest passen. Nu is het weer een hond die als ik er niet op pas naar het asiel moet.
Tsja, nog een keer en dan niet meer. Het beperkt mij ook in mijn vrijheid. Ik kan moeilijk de hond, kat of cavia meenemen als ik bij mensen op bezoek ga. Daar zit niet iedereen op te wachten.
Maar goed, iets doen voor een ander geeft ook een goed gevoel en dat is mogelijk ook een beetje 'een troost voor tranen'. Daarnaast sta je met een hond ook vroeg op en kom je weer mensen tegen met honden waarvan je je soms afvraagt wie op wie lijkt.
Je wereld wordt toch weer wat groter dan de straat en de winkels waar je vaak moet zijn.
Toch een beetje vakantie.

Maar, serieus... ik verlang naar een ver-weg vakantie... naar mensen die geen Nederlands spreken en die ik niet versta, naar landschappen die ik niet ken, rituelen en gebruiken die vreemd voor me zijn.... zonsopgangen boven de zee...
Niet in het ritme zitten van alle dag, maakt dat de tijd veel langer lijkt. Hier gaan de weken snel voorbij. Daar, ver weg, lijkt het alsof dagen weken zijn...

Waar verlangen jullie naar? Zou leuk zijn als jullie je vakantieverhaal op de site willen zetten. Kan ik een beetje meegenieten terwijl ik hier op de hond aan het passen ben.
Maar, niets moet hoor.. vooral niet in een vakantie.

Wens jullie fijne vakantie.... waar je ook bent.


Door: Gosse

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Eigenlijk heb ik ook al lang geen echte vakantie meer gehad. Ik bedoel dan luieren, boekjes lezen, lekker eten. Hoef daar ook eigenlijk niet eens zo ver voor weg. Zeker met dit weer vind ik het in en om huis ook heerlijk!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten