Je bent altijd dichtbij gebleven.

En je gaat ook nooit meer weg.

Veel woorden zijn geschreven, maar lang niet alles is gezegd. Misschien bestaan er geen woorden voor mijn gevoel, misschien wilde ik ze niet vinden omdat ik je vast kon houden door ze niet uit te spreken. Maar er zijn dingen die ik los moet laten...

Mama er is zoveel dat ik je wil zeggen. Ik heb je zoveel te vertellen dat ik niet eens weet waar ik beginnen moet... Lange tijd heb ik niet over jou kunnen praten en wilde ik ook niet met jou praten. Ik voelde me verlaten en verraden, want hoe kon je me verdomme in de steek laten toen ik je het hardste nodig had?! Hoe kon ik nog lachen en blij zijn terwijl mijn hele leven was vertrapt? Hoe kon ik óóit nog iemand geloven, als juist jij tegen mij gelogen had? We zouden voor altijd samen blijven.

Ik ben zo boos en eenzaam geweest mama, totdat ik besefte dat ik het allemaal zelf in de hand had. Ik was niet boos op jou, ik was boos omdat ik de situatie niet in mijn macht had. Ik veroorzaakte zelf die eenzaamheid, omdat ik iedereen van me af stootte en een muur om mezelf heen bouwde. Zolang ik nergens over hoefde te praten, was de pijn van jouw dood er niet en dus was jij er niet. En iemand die te dicht bij mijn echte gevoelens kwam? Daar nam ik gewoon afstand van.

Zo kon ik je vergeten en dus vergat ik je stem, vergat ik je lach, vergat ik de typische trekjes die jou tot 'jou' maakten. En toen begon ik over je te dromen. Hoe verder ik je weg stopte, hoe vaker je weer terug bleef komen. En op een dag besloot ik op te schrijven wat jij in m'n dromen vertelde: "Het komt allemaal wel goed meisje, je kan het wel."

Ik heb je weer gevonden, hoewel je altijd dichtbij bent gebleven. En weet je mama, je hebt gelijk. Het komt allemaal best wel goed.

Door: shrn

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wat mooi! Ik weet niet wat ik moet zeggen. Maar je echt sterk. Ik vind het zo mooi hoe je je gevoelens verwoord. Het enige wat ik nog kan zeggen is: Sterkte en ik denk aan je! xx
Wat ontzettend mooi en zo knap hoe je de weg tot nu toe hebt afgelegd! Door alle boosheid en eenzaamheid heen heb je zelf de muur afgebroken. Wat mooi dat je je door je dromen hebt laten helpen weer bij je gevoelens te komen. Heel krachtig, wat zal je moeder trots op je zijn!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten