Wat me raakt en verdriet doet

Een bericht in kranten en televisie dat twee kinderen zijn vermist en de vader zelfmoord heeft gepleegd.

Ik kan er met mijn verstand niet bij. Ik probeer het te begrijpen. Ik lees in de krant dat een vader zelfmoord heeft gepleegd en dat zijn twee kinderen nu spoorloos zijn.
De ouders hadden problemen, de man was gescheiden en had zijn kinderen bij zich. Foto's in de krant. Verhalen in de krant. Ik leef mee... Eigenlijk weet je al dat de kinderen niet meer zullen leven.
Wat beweegt een mens toch zijn kinderen mee te nemen in de dood? Hoe verwrongen is een geest dan. Ik wil me niet afvragen hoe het voor de kinderen was. Ik wil me dat niet voorstellen.
Ik kan het al niet aan als ik het lees. Laat staan als ik het me voorstel. Moet het maar weer van me afzetten. Wat kan ik...
Het enige wat ik wil is dat delen een gevoel van machetoosheid en verdriet. Om de twee kinderen, om de moeder en iedereen die van hen hield.
Wat kunnen we doen om te steunen? Wat kunnen we doen via de site.
Ook anderen: kinderen, familie, vrienden zitten met een onvoorstelbaar groot verdriet.
De school van de kinderen, vriendjes, de voetbalclub, familie....
Het roept zoveel vragen op: wat kunnen we doen, had je misschien nog dit... of wat als dat...
Wat zou kunnen steunen en wat zouden we kunnen doen vanuit de site?

Door: femke

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
lieve Femke, ik lees net pas je bericht, ik ben een tijdje niet op de site geweest, vandaar. Wat zou het moeilijk zijn voor de familie dat ze zomaar vermis zijn, dit verdriet is niet te verwerken. XX
margarita_b

Meld misbruik!
De TVT site, zou misschien artikelen kunnen plaatsen over het niet verliezen van kracht en hoop. Wat kan ons sterker maken in de tijden van onzekerheid. Hoe kan men samen door deze tijd komen?
margarita_b

Meld misbruik!
Hoi Sarah bedankt voor je berichtje! Zulke nieuwsberichten zijn vaak toch even confronterend. Ja ik wil er best een filmpje over maken, kunnen we met de jongerenredactie een keer een brainstormsessie houden. Misschien tijdens een volgende vergadering? Wat ik in die tijd erg vervelend vond was de media. Speculaties en sensatie. Op tv, in de krant, de mensen om je heen, fotografen in de tuin. Allemaal gekke verhalen die rondgaan. Ik hoop voor familie, vriendjes enz. dat zij een veilige en rustige plek hebben om met elkaar en te kunnen praten en elkaar te kunnen steunen.
Lieve Margarita...jeetje wat zal het voor jou en de familie een deja- vu zijn. Heb jij idee hoe je familie, vriendjes en klasgenootjes steun en troost kan bieden? Lijkt het je wat daar filmpjes over te maken? Heb het ook aan de redactie laten weten en zij stellen voor daar met de jongerenredactie over te praten en een gezamenlijk afspraak te maken. Ook via de site kunnen natuurlijk tips en suggesties worden gegeven van anderen. Liefs, denk aan je... heel veel sterkte!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten