IDAHO Den Haag

International Day against Homophobia and Transphobia.


Congres IDAHO: internationale homo-emancipatietop


Op donderdag 16 en 17 mei 2013 vindt in Den Haag de eerste Europese editie van ‘IDAHO’, dé internationale homo-emancipatietop plaats. Tijdens deze 2 dagen staan de internationale ontwikkelingen op het vlak van homo-emancipatie centraal. Als gastland en initiatiefnemer van de eerste editie van deze top, ontvangt Nederland ruim 700 deelnemers uit binnen- en buitenland.

Het thema van de conferentie is ‘Joining Forces, Moving Forward; in Europe and beyond’. Op verschillende locaties in Den Haag gaan de deelnemers aan het IDAHO congres in deelsessies en workshops met elkaar in gesprek. Zij bespreken de vraag hoe de emancipatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) op Europees niveau verbeterd kan worden en wat men kan leren van elkaar.
Day against homophobia

De term ‘IDAHO’ is een afkorting van International Day Against Homophobia, jaarlijks op 17 mei. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) besloot op 17 mei 1991 om homoseksualiteit te schrappen van de lijst geestesziekten. Daarmee is 17 mei dé dag waarop homo-emancipatieorganisaties internationaal aandacht vragen voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Een overzicht van wereldwijde activiteiten is te vinden op: externe link: www.dayagainsthomophobia.org.

Bron: http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/evenementen/congres-idaho-internationale-homo-emancipatietop

Door: margarita_b

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
didoblonk

Meld misbruik!
Oh dat is vandaag. En gister haha. Dank je voor de informatie. Ik ga zo eens de link bekijken. Ik vind het erg dat er nog zoveel homohaat etc is. Goed dat hierover gesproken wordt en dat er gekeken wordt hoe dit nog verder verbeterd kan worden.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten