Een afschuwelijk verhaal

Een vriendin van me belde me vandaag en vertelde dat haar buurvouw een einde had gemaakt aan haar leven.

De hele dag heb ik er een naar gevoel van overgehouden. Ik ken die buurvrouw van verjaardagen.
Mijn vriendin vertelde dat zij altijd de administratie deed en de rekeningen betaalde. Haar man vroeg haar wel eens of ze het wel redde met geld. Nee, dus. Die dag zouden deurwaarders komen om het huis leeg te halen. Ze had haar man nog niets verteld.
Die ochtend had ze nog de kinderen van 11 en 12 jaar uitgezwaaid en de hond uitgelaten. Dingen die ze altijd deed. Toen ze thuis kwam, heeft ze zich opgehangen.
De deurwaarders belden tevergeefs aan. Hebben toen de politie gebeld en toen vonden ze haar.
Ik vind het vreselijk... voor haar, haar man en voor de kinderen.

Ik las laatst in de krant dat door de crisis veel mensen in de problemen komen. Hun huis uit moeten, geen geld hebben om leuke dingen te doen of kleding te kopen voor hun kinderen.
Soms zijn mensen zo wanhopig dat ze daardoor een eind maken aan hun leven.

En... niemand heeft het in de gaten... Zelfs haar man wist van niets. Kunnen we hier wat tegen doen vroeg ik me af? Het maakt me zo machteloos...

Ben benieuwd naar jullie reactie.

Was sowieso even fijn dit op te schrijven. Ik zat er echt mee.

Groetjes, Sarah

Door: Miriam

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
didoblonk

Meld misbruik!
Hoi Sarah, kan me voorstellen dat het een schok is, ook omdat je diegene kent. Ik vind het al vreselijk als ik het lees. Over je gevoel en angsten praten met iemand die je vertrouwt is zo belangrijk. Het delen, weten dat je niet de enige bent. Dat situaties weer kunnen veranderen. Ook het voorbeeld van Sopjoh, vind ik schokkend. Je vraagt je altijd af: hoe is de voorlichting en begeleiding vanuit een ziekenhuis geweest. Zoveel vragen waar je nooit een antwoord op krijgt. Als ik denk aan de kinderen van die vrouw die achterblijven... Vind het heel goed dat jij laat weten hoe je je voelt en het met ons deelt.
Fijn dat het van je afschrijven geholpen heeft! Ik hoorde laatst dat een oud klasgenoot een einde aan zijn leven gemaakt had, omdat hij bang was dat hij dezelfde ziekte als zijn vader zou krijgen. Het had gekunt, dat hij dezelfde ziekte zou krijgen, maar voor hetzelfde geldt was dat niet zo geweest. Hij heeft de uitslagen niet afgewacht. Ik denk dat deze mensen er zo diep in zitten, en echt geen oplossing meer zien. Ik denk dat het heel moeilijk is om hier iets tegen te doen. Er zijn wel hulpdiensten, maar ik denk dat deze niet genoeg gepromoot worden, dat mensen niet weten waar ze naar toe kunnen met hun problemen. Of dat het inderdaad de schaamte is. Ik hoop dat hier ooit een goede oplossing voor komt! Sterkte voor jou en je vriendin.
Wat verschrikkelijk! Wat vreselijk, vooral voor haar man en kinderen natuurlijk, maar zoveel mensen zijn hierdoor geraakt! Misschien heeft zij het gevoel gehad dat ze faalde en alles haar schuld was. Wat verdrietig toch dat zij er niet over gepraat heeft! Want, inderdaad wat je schrijft, er zijn veel meer mensen met grote financiële problemen. Hoop echt dat mensen zich daar niet voor schamen. we kunnen zo weinig doen, maar het kan helpen als je weet dat je niet de enige bent. Goed dat je je hier gelijk geuit hebt, het is zo'n schok. Sterkte, ook voor je vriendin.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten