Stem op mooi project van Troost voor Tranen

We hebben het maatjesproject, een deelproject van het project 'Rouw en Verlies in Verschillende Culturen' aangemeld bij 'De Kroonappeltjes van Oranje'. Het doel is het verkrijgen van subsidie als ' kroonappel' van het Oranjefonds. Stem vanaf morgen!

Je maakt als je stemt ook kans op 1 van de 1500 prijzen. Stemmen kan op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart op www,kroonappels.nl. Klik bij gemeente, de gemeente Utrecht aan, vervolgens op jeugd klikken en dan staat het project op de 4e pagina.

Onderstaand wat meer informatie over dit project. (Deze informatie is ook te vinden op www.kroonappels.nl.)

Maatjesproject 'Rouw en Verlies in Verschillende culturen' van Project 'Rouw en Verlies in Verschillende Culturen'

Doel initiatief
Er wordt een maatjesproject opgezet via scholen, buurthuizen, jongerenorganisaties voor jongeren uit verschillende culturen met verlieservaringen. Jongeren geven aan dat ze vaak niet door ouders of familie worden gesteund en bij vluchtelingenjongeren ontbreekt een netwerk. Maatjes met elkaar in contact brengen en ook samen leuke dingen doen, kan herkenning en steun geven en leiden tot wederzijds begrip en respect. Hierdoor kunnen aanpassingsproblemen en identiteitsproblemen worden voorkomen.

Betekenis initiatief
De activiteit leidt tot meer begrip voor de gevolgen van een ingrijpend verlies (van land, familie, overlijden) van jongeren uit verschillende culturen. Op school en in de buurt wordt hier vaak anders mee omgegaan dan in de thuissituatie. Problemen zoals spijbelen en gedragsproblemen kunnen door het maatjesproject voorkomen worden. Daarnaast leidt het project voor jongeren en hun omgeving tot een verrijking en verbreding van eigen perspectief. Dit zal de saamhorigheid in de buurt versterken.

Waarom winnen
Jongeren uit alle windstreken geven elkaar de hand! Dit is belangrijk voor hun toekomst en daardoor voor de hele samenleving. Door anderen te steunen en te helpen en een uitgestoken hand te pakken ontwikkel je een positief zelfbeeld, waardoor je positief in het leven staat. Dit maakt de cirkel rond: helpen en geholpen worden!

Door: didoblonk

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Heb ook gestemd. Goed initiatief
Ja hoor, ik heb gestemd. Hoop dat veel meer mensen dat doen, wens jullie heel veel succes!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten