According to Greta

Het verhaal van de film According to Greta. Deze film heb ik geplaatst bij video's. Er zitten geen ondertitels bij, daarom vertel ik in het kort hoe de film gaat.

Alleen lezen als je het plot wilt weten.

http://www.troostvoortranen.nl/default.aspx?InfoTypeSysName=contentitem&PkValue=1894

Greta (17 jaar) wordt in de zomervakantie naar haar grootouders gestuurd. Haar moeder hoopt dat Greta dan tot rust komt. Op school gaat het hartstikke goed, maar Greta is ook erg opstandig en haar moeder weet zich geen raad meer.

Greta’s vader is, toen ze 5 jaar oud was, overleden. Sindsdien stort haar moeder zich op een nieuw huwelijk en wordt Greta genegeerd. Greta denkt dat het voor iedereen beter is als ze niet meer bestaat, daarom houdt ze een speciaal boekje bij. In dat boekje staan verschillende manieren om zelfmoord te plegen. Voor haar 18e zal ze 1 van de manieren kiezen. Ook staat er in het boekje, wat ze nog voor haar dood wil doen. Verder schrijft Greta hoe het zou zijn als haar vader nog leefde.

Opa en Oma wonen in Jersey, een rustig stadje aan zee waar vooral oude van dagen wonen. Er is geen kabeltelevisie en Greta heeft geen geld. Eerst loopt ze de zee in om te voelen hoe het is om te verdrinken. Vervolgens besluit zichzelf aan te nemen in een plaatselijk restaurant als serveerster.
Als Greta haar moeder aan de telefoon heeft, wordt het voor opa en oma duidelijk dat Greta daar ‘gedumpt’ is omdat haar moeder haar huwelijk wil redden. Vanaf die dag stopt Greta met haar pillen in te nemen. Haar grootouders waren er nog niet van op de hoogte dat ze medicatie nam.

Op het werk leert ze Julie kennen. Hij heeft een verleden als autodief, maar nu heeft hij zijn leven gebeterd. Tijdens een etentje met haar grootouders, zet Greta hem voor het blok door te vertellen over zijn verleden. Eigenlijk wilde ze alleen haar grootouders dwars liggen, maar hiermee stelt ze Julie vooral teleur. De twee praten het uit en het is duidelijk dat ze verliefd zijn op elkaar. Dan komt Julie achter het boekje. Hij kan niet vatten waarom iemand zo graag dood wil en vertelt haar dat ze moet waarderen wat wél goed is in het leven.
Hij maakt zich zorgen en praat erover met opa. Opa vertelt dat Greta getuige was van de zelfmoord van haar vader.

Tijdens een boottochtje met opa, oma en Julie probeert Greta een eind te maken aan haar leven. Ze wordt gered, maar haar oma krijgt een hartaanval. Julie is Greta zat, omdat ze op de verkeerde manier aandacht probeert te trekken. Hij maakt het uit.

Oma en Greta raken met elkaar in gesprek. Oma is geschokt als Greta vertelt dat ze nooit een foto van haar vader heeft gezien. Inmiddels is het opa en oma wel duidelijk waarom Greta zo boos is op haar moeder.

Als Greta’s moeder voor de deur staat om haar naar een bootcamp te sturen, zoekt Greta steun bij Julie. Hij zegt dat zij alleen zichzelf kan veranderen. Hij vertelt haar ook dat zij naar hem toe kan komen, wanneer ze de dingen weer op een rijtje heeft.
Opa dwingt moeder om daar te blijven om de relatie met haar dochter en de familie te herstellen. Daarvoor moet ze haar man een paar weken alleen laten. Uiteindelijk heeft Greta ervoor gekozen om bij haar grootouders te blijven.
Door: margarita_b

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
didoblonk

Meld misbruik!
Mooi die film Margarita. Fijn dat je een samenvatting hebt gegeven. Wordt weer duidelijk hoe belangrijk de Liefde is in het leven. Vooral ook als een dierbare is overleden. Dank voor het plaatsen!
anoniem

Meld misbruik!
Heb je vertaling en samenvatting achter elkaar gelezen en pak nu video weer op, waar ik was gebleven. Goed dat ze bij haar grootouders blijft. Die houden echt van haar. Heel erg bedankt xxx

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten