Mijn zoon Hidewi

Mijn zoon en zijn vader.

Ik spreek mijn dankbaar uit dat mijn zoon mij heeft uitgekozen als zijn moeder.
We hebben heel veel samen meegemaakt wat ook onze band heeft versterkt en uitgediept,
leuke momenten, liefdevolle momenten en verdrietige momenten.

Ik was al trots op hem en dat ben ik nog steeds maar heb ook nog meer respect voor hem gekregen dat hij de moeilijkste taak wat een kind voor zijn ouder kan doen goed heeft vervuld.
Met heel veel verdriet en ook boosheid wat hem in die periode kracht gaf om dat te doen wat hij heeft gedaan, later werd de boosheid acceptatie. Hij heeft zijn vader geholpen nadat vorig jaar de vreselijkste diagnose werd gesteld dat zijn vader ongeneeslijk ziek was omdat hij de meest ergste vorm van hersentumor had, levensverwachting was max. 1 jaar soms nog korter. Hidewi toen nog 28 jaar toen hij het hoorde heeft hij zonder een seconde te aarzelen, alles aan de kant gezet.Met als missie te zorgen dat zijn vader nog alles wat binnen handbereik was en ook mogelijk was gezien zijn gezondheid kon doen, hij heeft de wensen die zijn vader nog had in vervulling laten gaan.Hij kreeg een spoedcursus naar totale volwassenheid.

Hij heeft zijn leven op "hold" gezet en gelukkig heeft hij een hele lieve vriendin die hem daarin ook heeft gesteund. Gelukkig heeft hij uit de tijd die hij zoveel mogelijk met zijn vader heeft doorgebracht ook hele mooie en waardevolle momenten overgehouden, ook hele verdrietige momenten. Ik zag niet maar voelde meer dat hun relatie een inhaalslag maakte in deze moeilijke periode. Wetende dat het ook de tijd was om nog de vragen te stellen waar hij nog antwoord op wilde hebben.
Maar er vond een verschuiving plaats en alles wat zo belangrijk was leek te verdwijnen naar de achtergrond of te verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Er werd een solide brug geslagen tussen de 2 eilanden waar ze allebei voor die tijd op zaten zodat er ook continue contact was, in elke vorm maar ook vaak door in elkaars buurt te zijn.

Een oudere stevige zieke eik en een jonge eik die eerst naast elkaar stonden jaren lang en nu zag je ook dat de takken verstrengeld raakte met elkaar,de jonge eik en de oude eik groeide dichter naar elkaar toe, de jonge eik ondersteunend, om hem wat door te geven van zijn levenskracht en de oudere stevige eik nam dat dankbaar tot zich en de uitwisseling van liefde voor elkaar was krachtig maar niet genoeg om de zieke oude eik weer beter te maken ook al had de eik ook momenten van opleving dat hij geloofde dat hij toch beter zou worden..De wortels van de oude eik waren al aangetast en waren aan het afsterven, dus het moment dat de eik er niet meer zou zijn was onvermijdelijk, een kwestie van tijd.
En die tijd brak aan.


Dankbaar dat het is gegeven dat ze elkaar goed hebben leren kennen in deze zware periode en elkaar zijn waarderen en dat de liefde - en de band tussen vader en zoon zich in een hele korte periode zo sterk is geworden. Tot het laatste moment is mijn zoon bij zijn vader gebleven en hij is er ook bij toen hij zijn laatste adem uitblies en ook daarna nog van alles geregeld tot in de details met de vrouw van zijn vader, een geweldige vrouw voor zijn vader. In mijn ogen een topper!Zo blij dat zij ook aan zijn zijde was en hem de juiste liefdevolle verzorging heeft gegeven. Een hele mooie speech heeft hij nog gehouden. Nu probeert hij zijn leven weer op te pakken en er is gelukkig ruimte voor verdriet en plezier dat is vanuit mijn eigen ervaring de beste manier om er mee om te gaan.

Ik hou van je mijn zoon, ik ben trots op je na deze ervaring, ben je niet bitter geworden en probeer je ook te lachen en te genieten van het leven soms met een klein zwart randje maar ik weet dat je er komt. Als het soms wat moeilijker is dan sta ik er en strek mijn handen naar je uit en hoop dat je mijn hulp accepteert in wat voor vorm dan ook, een begrijpende blik, een aai over je bol, een knuffel, of een luisterend oor of samen een stil moment, en mij je laat steunen zoals je dat bij je vader hebt gedaan.

Door: anoniem

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Ook ik heb je verhaal met tranen in mijn ogen gelezen. Het heeft me geraakt...Wat zul je trots en blij zijn met je zoon en wat goed dat je dat uitspreekt. Liefs
anoniem

Meld misbruik!
Dank je Lieve voor je hartverwarmende reactie!
Met ontroering gelezen. Tranen in mijn ogen ook. Wat een kanjer jouw zoon. Hoe mooi en goed dat je ziet hoe de verbondenheid tussen hen weer vorm heeft gekregen. Er liefde was. Ook mijn ervaring is dat het een geschenk is dat je nog iets kunt betekenen voor degene die heen gaat. Een prachtige vergelijking van de oude en de jonge eik en van de moeder die ziet, weet en begrijpt. En er is voor haar kind. Heel veel dank dat je dit met ons wilde delen!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten