Far far - Yael Naim

Door: margarita_b

Soms zou ik alles willen vergeten, dan verdwijn ik in mijn droomwereld.Ik ga dan schrijven of tekenen. Of dagdromen..
Wat doen jullie om te verdwijnen uit de echte wereld? En wat doen jullie eraan om de realiteit niet uit het oog te verliezen?

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
margarita_b

Meld misbruik!
Leuke reacties, ik ben altijd benieuwd hoe anderen dit aanpakken. Een droomwereld kan zo fijn en veilig voelen, dat het best aantrekkelijk kan zijn om daar in je wereld te blijven plakken. Dat kan ook terwijl je naar school gaat of naar werk. Het gevoel dat je in een roes leeft. Af en toe fijn, maar dat moet geen gewoonte worden. Althans dat is mijn eigen ervaring. Meditatie is ook één van de manieren die ik gebruik om weer tot het 'nu' te komen. Een voorbeeld van zo'n oefening: Je kunt op weg naar de supermarkt letten op de bomen, bloemen en vogels. En ga voor jezelf na wat je werkelijk ziet. Wat voor vormen zie ik, wat voor geluiden hoor ik. Let op details, daar heb je je aandacht voor nodig. Langzamerhand kom je weer in de echte wereld.
I guess I have to give it birth, mooi! Ik trek me af en toe terug uit de 'wereld' door thuis alleen te zijn, in stilte, soms even in bed met de dekens over mijn hoofd. Even geen nieuwe indrukken en rustig stil zijn bij alles wat binnen gekomen is. Een half uurtje meditatie kan me ook erg helpen weer 'mezelf' te worden. Net of ik dan weer opnieuw 'geboren' ben en met enthousiasme weer de wereld in kan. Iedereen doet dat op een eigen manier, maar evenwicht tussen je binnenwereld en de buitenwereld is heel belangrijk, volgens mij.
Ik wil dan alleen zijn en ga naar buiten. Dan hoor ik, zie ik en voel ik meer. Soms schrijf ik op wat ik denk of voel. Ik deel graag later mijn gevoel met anderen die dichtbij staan. Heb geleerd daar niet te lang mee te wachten. Heb geleerd dat delen met iemand die van je houdt of je begrijpt, zo belangrijk is om er weer te zijn en niet weg te zakken in verdriet. Hoe is dat voor jou?
anoniem

Meld misbruik!
Mooi!

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten