Brief aan mijn moeder

in deze tijd gaan mijn gedachten terug hoe het was toen mijn moeder nog leefde.

Lieverd
Het is weer bijna kerstmis en ik wil u even laten weten hoe fijn wij het altijd hadden, hoe uw lach altijd door mijn huis klonk. nu is het stil en ik droom er over dat even, heel even u hier ben. Ik kijk naar uw foto boven de computer en naar de vrolijke uitdrukking op uw gezicht en zie ons ingedachten plannen maken. De warmte die u uitstraalde omvat me even en ik sluit mijn ogen en zie ons lachend door de stad lopen. Veel mensen die nors kijkend aan onsvoorbij gaan zorgen er alleen maar voor dat we ons gelukkig voelen.
Ondanks al het leed wat u door het leven heen moest doormaken, jaren lang kuren voor tuberculoze een zware long operatie, uw man mijn vader verliezen op vijftigjarige leeftijd en als sluitstuk een zoon van achtien jaar die zijn rechter arm verloor. veel verdriet maar u vocht zich er door heen.U bracht zelfs de kracht op om mij door de narigheid te loodsen. Veel goede raad en wijzen woorden maakte voor mij dat u onmisbaar was. En Na een gemeene val op 78 jarige leeftijd was u opeens gehandicapt u heeft echter de moed nooit op gegeven en na hard oefenen zag u kans toch weer achter een rollator weer wat telopen. Lieverd ondanks dat ze u in het verzorgings huis geestelijk kapot maakte was je nog steeds die krachtige vrouw maar ik zag u langzaam achteruit gaan die gene die dat op haar geweten heeft waS MEDOGELOOS. En ondanks alles wat ik heb gedaan moesten we de strijd verliesen. rechtzaken gewonnen maar de verzorgster ging door met haar treiterrij. Had u maar bij kunnen wonen maar Valentin had alzheimer en Parkinson en ik had mijn handen vol. Wel waren we hele dagen bij u maar in de avond heeft ze u toch nog getreitert. de andere verzorgsters waarschuwde mij wel maar waren zelf bang voor haar dus kon ze ondanks alles wat we deden om u te beschermen doorgaan.
Maar lieverd in mijn gedachte ben je die vrolijke vrouw die mij altijd je zonnetje noemde.

Door: anneke670

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Wat een mooie brief. Wat heeft je moeder veel meegemaakt en wat heeft ze gestreden. Fijn dat jullie er voor elkaar waren. In deze tijden van kerstmis is het gemis van dierbaren altijd groot. Ik denk dan ook altijd aan iedereen die er niet meer is. Naast dat kerstmis mooi is, kan het ook verdrietig zijn.
Mooi Anneke... Mijn oma is nu ook in een verzorgingshuis en ik merk hoe afhankelijk je dan bent van goede verzorgenden. Fijn dat je zoveel voor haar hebt kunnen doen en fijn dat zij er altijd voor je is en was. Fijne kerstdagen...
Lieve Anneke, jeetje wat een verbondenheid heb je met haar. Wat een geweldige moeder. Denk dat jij veel op haar lijkt. Wat erg te lezen dat ze werd getreiterd. Ohhh...kan je daar nu nog wat mee? Ze zal dat ook naar anderen blijven doen. Een klacht nog indienen als je energie hebt? Wens je heel fijne kerstdagen. Het gemis is juist in deze familiedagen zo groot. Heel mooi... jouw eerberoon aan haar! xxx

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten