Ik mis haar zo erg

In augustus vond ik mijn mama dood in ons appartement. Het was het meest gruwelijke moment dat ik me ooit kon voorstellen. Ze lag er al twee dagen, dus ze was ijskoud en haar armen begonnen al blauw te worden. Op de grond lag een plasje bloed, dat van haar neus kwam.
Een overdosis, zelfmoord.
Mama was het enige in mijn leven. Nu zit ik in een instelling, en over een paar maanden kan ik alleen gaan wonen (op m'n 17e).
Het is nu december, en er is sinds die dag nog geen enkele nacht voorbij gegaan dat ik rustig heb geslapen. Ik blijf er maar nachtmerries over krijgen. Iedere avond hoop ik dat het voorbij gaat, maar ik moet de zwaarste slaapillen nemen om genoeg rust te krijgen, en ik hou helemaal niet van die pillen omdat het een soort anti-depressievas zijn en mijn emoties erdoor worden uitgeschakeld, een heel eng gevoel.
In het begin waren de nachtmerries gruwelijker, de beelden van 22 augustus die door mijn hoofd flitsten. Nu zijn het vooral dromen, die volgens mij aantonen hoe erg ik haar mis.
De droom gaat meestal als volgt; ik en mama zijn door de stad aan het wandelen, en we hebben het heel gezellig. Opeens zie ik iemand van mijn vrienden. Ik ga er naartoe, en laat mama achter. Als ik me terug omdraai, zie ik haar niet meer en begin te zoeken. Opeens verschijnt ze voor me en we beginnen ruzie te maken. Dan loopt ze boos weg, en de rest van de droom wil ik haar zoeken maar is ze gewoon verdwenen.
Soms droom ik ook dat ze terug is. Dan val ik al huilend op mijn knieën voor haar, houd haar zo stevig mogelijk vast en ik kan het niet geloven dat het allemaal maar een droom was. Maar ze duwt me ruw van haar weg, omdat ze boos is. Ze maakt ruzie met me, zegt dat ze teleurgesteld in me is. Dan raak ik haar aan, en opeens wordt ze as.
Ik wil echt van deze dromen af, ze maken me gek en depressief!

Door: Nona

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Lieve Nona, hoe is het nu met je. Ik hoop zo dat je nog familie hebt die je steunt en goede vrienden. Slaapillen kunnen inderdaad leiden tot nachtmerries. EMDR, lijkt me voor jou heel geschikt. Zou het advies opvolgen. Het is teveel om alleen te doen. Hulp vragen en leren vragen is zo belangrijk. EMDR is een methode die in korte tijd al effect heeft. Het kan maken dat je geen nare dromen meer hebt en het trauma kunt verwerken. Het gemis van het verlies zal blijven. De wond zal genezen, maar het litteken zal blijven. Jij hebt nog een toekomst, nog een leven voor je. Hoop zo dat je daar iets moois van gaat maken en de goede,lieve mensen tegenkomt die van je houden. Misschien heb je die nu ook al om je heen. Denk aan je... Heel veel liefs xx
Hoi Nona, lees net je verhaal. Wat knap en goed van je dat je het al kon opschrijven. Zal wel heel heftig zijn geweest. Hoop dat je de adviezen die ik lees, zult opvolgen. Ik hoor over e.m.d. r. ook heel positieve geluiden.Heb zelf mijn vader verloren. Verlies is al zo erg, maar als iemand zelf een eind maakt aan zijn leven, komt er een heel ander gevoel weer bij. Je zult je waarschijnlijk schuldig voelen, boos voelen, maar vooral ook erg verdrietig. Weet dat ik / we aan je denken en blijf vooral schrijven. Je kunt dat erg goed. Heb je verhaal met tranen in mijn ogen gelezen. Heel veel liefs en sterkte xxx
de redactie -IW-

Meld misbruik!
denk dat het ook heel goed is, als je dat wilt, te blijven schrijven en te delen met anderen. Ook op de site staan verhalen van jongeren die beide ouders hebben verloren en van wie een van de ouders een eind heeft gemaakt aan zijn leven. Misschien helpt het ook als je een dagboek gaat bijhouden. Dat vind je ook op de site...Wens je heel veel sterkte. Ik zal nog iets op de site zetten over emdr... Laat het weten als je vragen hebt. Hartelijke groet, Ineke
de redactie -IW-

Meld misbruik!
Dag lieve Nona. Wat je hebt meegemaakt is een nachtmerrie. Niet gek dat je ook eccht nachtmerries hebt. Er is zoveel gebeurd en zoveel veranderd. Ik ben zelf psycholoog en hulpverleenster. Ik zou je willen adviseren zo snel mogelijk een (gespecialiseerde) EMDR therapeut te zoeken. Op de site van de Vereniging EMDR kun je zoeken naar EMDR therapeuten (Bij voorkeur de paars gemarkeerde, dat zijn practitioners en dus gespecialiseerd) EMDR is heel goed te gebruiken bij gecompliceerde/ traumatische rouw en de nachtmerries, nu nare dromen, gaan er echt mee weg. Als het enigszins kan, zou je zo snel mogelijk moeten starten nu je nog in een instelling verblijft. Dan kan de instelling nog enige houvast en steun bieden tijdens de therapiefase.

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten