Herfst...

De afgelopen weken deel ik met jullie mijn verhaal dat de seizoenen volgt. Deze week: herfst.

Mijn capuchon waait af, de regen striemt in mijn gezicht. Snel zet ik hem weer op. Een paraplu heeft met dit weer totaal geen zin op de fiets. Geen zin om af te stappen negeer ik het verbodsbord. Direct naar het graf. Ik had eigenlijk helemaal geen zin om te gaan, maar wetende dat het mij goed doet, ben ik gegaan. Het beeld staat er somber bij. Dat draagt ook niet bij aan mijn humeur. Hoe stom eigenlijk dat een weersomstandigheid zo’n invloed kan hebben op je gemoedstoestand! Ineens voel ik een enorme boosheid opwellen. Als ik voor zijn graf sta, barst ik in tranen uit. Nog wat meer water kunnen de plantjes best verdragen, denk ik ietwat cynisch. Alle spanning van de afgelopen maanden lijkt zich te ontladen in dit ene moment. Het kan mij niets schelen. Na de boosheid en het verdriet volgt de ontspanning. ‘Dank je wel papa’, zeg ik hardop, ‘fijn dat ik gewoon even mezelf mocht zijn, zo hier bij jou’. Terwijl ik het ferm uitspreek, zwelt opnieuw een golf van verdriet aan. Ik laat het stromen en sta daar nog een tijdje in de regen. Goddank is het niet koud. De kerkklok in de verte slaat vier uur in de middag maar door de donkerte lijkt het al avond. Kijkend naar de lucht en de snel voorbijgaande wolken voel ik mij leeg alsof de wind mijn emoties heeft meegenomen in zijn vlucht.

Door: trixvanhest

Meld misbruik!
Reageer Via:
Reacties
Mooi, hoop dat je blijft schrijven....
Erg mooi en herkenbaar... Dank je wel
didoblonk

Meld misbruik!
Heel erg mooi hoe je dit beschrijft. Het lijkt net alsof ik een mooi boek aan het lezen ben. Je wordt in het verhaal meegetrokken. Fijn dat je bij je vader bij zijn graf je zelf kan zijn en al je emoties kan laten gaan.
Prachtig hoe je beschrijft hoe je verdriet en tranen zich mengen in de regendruppels en hoe de wind je emoties heeft meegenomen. Met de herfst voel ik zelf altijd een melancholie...de blaadjes die vallen... en je weet dat zij het jaar daarop weer terugkomen... en dat alles doorgaat... maar in jouw leven is alles veranderd. en het kost veel pijn daar mee te leren omgaan. Het mooie in jouw beschrijving vind ik het meebewegen met de seizoenen. Dank je wel

Vraag en antwoord

Stel je vraag aan de redactie en ontvang snel antwoord.

Volg ons ook op:

Jouw Troost voor Tranen profiel

Login met je e-mailadres en wachtwoord.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Klik hier!

Nog geen account? Klik hier!

Sluiten